Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDort z čokoládové pěny
Albert logoAlbert logo
  • Dort z čokoládové pěny

Dort z čokoládové pěny

Už podle pohledu smyslně nadýchaný dort, který chutná naprosto božsky. To je to nejlepší zakončení jídla pro zamilované. O letošní Valentýn je prostaráno.
Dort z čokoládové pěny
Snadné
31-45 minut
4/5
Valentýn
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 50 g
  • Lázeňské trojhránky 170 g
  • Čokoláda hořká 240 g
  • Káva 80 ml
  • Likér pomerančový 1 plž
  • Vejce 2 ks
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Kakao 2 plž
  • Smetana ke šlehání 480 ml
  • Čokoláda mléčná
  • Granátové jablko 1 ks
  • Máslo 50 g
  • Lázeňské trojhránky 170 g
  • Čokoláda hořká 240 g
  • Káva 80 ml
  • Likér pomerančový 1 plž
  • Vejce 2 ks
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Kakao 2 plž
  • Smetana ke šlehání 480 ml
  • Čokoláda mléčná
  • Granátové jablko 1 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte 2 plechy (asi 22 x 33 cm) a vyložte je pečicím papírem.
2
Vejce, cukr a extrakt našlehejte do světlé a nadýchané hmoty. Mouku smíchejte s kakaem a práškem do pečiva. Zhruba ve třech krocích postupně přisypávejte moučnou směs k vajíčkové, abyste získali hladké těsto. To rozdělte na připravené plechy a pečte 15 minut. Nechte zchladnout. Překlopte na pracovní plochu a odtrhněte papír.
3
Mezitím udělejte pěnu. Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé pěny. Tu pak vmíchejte k rozpuštěné čokoládě. Přidejte brandy. Smetanu ušlehejte dotuha a pomalu přimíchejte k základu. Nakonec přidejte dotuha ušlehané bílky.
4
Formu na terinu (asi 7,5 cm hlubokou, 17 cm dlouhou a 8,5 cm širokou) vymažte máslem a vyložte potravinářskou fólií. Z jednoho upečeného korpusu vyříznete pláty, kterými vyložíte dno a boky formy, z druhého dva obdélníky o rozměrech asi 17 x 8,5 cm. Do vyložené formy nalijte polovinu pěny, navrch dejte jeden vyříznutý obdélník, na něj nalijte zbytek pěny, přiklopte druhým obdélníkem, zabalte do fólie a dejte přes noc chladit. Čokoládu a máslo zahřejte v rendlíku a promíchejte dohladka. Polevou přelijte vyklopený dort.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte 2 plechy (asi 22 x 33 cm) a vyložte je pečicím papírem.
2
Vejce, cukr a extrakt našlehejte do světlé a nadýchané hmoty. Mouku smíchejte s kakaem a práškem do pečiva. Zhruba ve třech krocích postupně přisypávejte moučnou směs k vajíčkové, abyste získali hladké těsto. To rozdělte na připravené plechy a pečte 15 minut. Nechte zchladnout. Překlopte na pracovní plochu a odtrhněte papír.
3
Mezitím udělejte pěnu. Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé pěny. Tu pak vmíchejte k rozpuštěné čokoládě. Přidejte brandy. Smetanu ušlehejte dotuha a pomalu přimíchejte k základu. Nakonec přidejte dotuha ušlehané bílky.
4
Formu na terinu (asi 7,5 cm hlubokou, 17 cm dlouhou a 8,5 cm širokou) vymažte máslem a vyložte potravinářskou fólií. Z jednoho upečeného korpusu vyříznete pláty, kterými vyložíte dno a boky formy, z druhého dva obdélníky o rozměrech asi 17 x 8,5 cm. Do vyložené formy nalijte polovinu pěny, navrch dejte jeden vyříznutý obdélník, na něj nalijte zbytek pěny, přiklopte druhým obdélníkem, zabalte do fólie a dejte přes noc chladit. Čokoládu a máslo zahřejte v rendlíku a promíchejte dohladka. Polevou přelijte vyklopený dort.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.