×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Holandský řízek

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Holandský řízek

Co budete potřebovat

600 g vepřové krkovice nebo bůčku bez kosti
150 g tučného eidamu nebo goudy
sůl a pepř
3 vejce
hrst petrželky
1 lžíce mléka
hladká mouka, vejce
1 lžička strouhané citronové kůry
strouhanka na obalení
olej na smažení
nakládaná okurka k podávání
NA KAŠI
1 kg moučných brambor
1cm plátek másla
200 ml smetany na vaření
sůl

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky a umelte najemno na masovém strojku. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte v míse s masem, solí, pepřem, polovinou nasekané petrželky, 1 vejcem a smetanou. Mísu přikryjte a uložte na půl hodiny do chladničky ztuhnout.
Mezitím oloupejte brambory a uvařte je doměkka.
Masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky 5–7 mm vysoké. Postupně je obalte v mouce, prošlehaných vejcích a strouhance promíchané se zbylou petrželkou a citronovou kůrou. Ve vyšší pánvi rozehřejte větší vrstvu oleje a řízky osmažte po obou stranách dozlatova. Řízky odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
Brambory prošlehejte s máslem a smetanou na kaši. Podle chuti osolte a podávejte k řízkům. Servírujte s okurkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Holandský řízek

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (25)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

600 g vepřové krkovice nebo bůčku bez kosti
150 g tučného eidamu nebo goudy
sůl a pepř
3 vejce
hrst petrželky
1 lžíce mléka
hladká mouka, vejce
1 lžička strouhané citronové kůry
strouhanka na obalení
olej na smažení
nakládaná okurka k podávání
NA KAŠI
1 kg moučných brambor
1cm plátek másla
200 ml smetany na vaření
sůl

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky a umelte najemno na masovém strojku. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte v míse s masem, solí, pepřem, polovinou nasekané petrželky, 1 vejcem a smetanou. Mísu přikryjte a uložte na půl hodiny do chladničky ztuhnout.
Mezitím oloupejte brambory a uvařte je doměkka.
Masovou směs rozdělte na 4 stejné díly a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky 5–7 mm vysoké. Postupně je obalte v mouce, prošlehaných vejcích a strouhance promíchané se zbylou petrželkou a citronovou kůrou. Ve vyšší pánvi rozehřejte větší vrstvu oleje a řízky osmažte po obou stranách dozlatova. Řízky odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
Brambory prošlehejte s máslem a smetanou na kaši. Podle chuti osolte a podávejte k řízkům. Servírujte s okurkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty