×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hokkaidó polévka v dýni

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Hokkaidó polévka v dýni

Co budete potřebovat

6 dýní Hokkaidó
4 lžíce olivového oleje
sůl
1 cibule
3cm kousek zázvoru
1 chilli paprika
2 mrkve
5 g másla
1 lžička sušené šalvje
1 l zeleninového vývaru
1 citron
100 ml smetany na vaření
50 g modrého sýru
2 hrsti dýňových semínek
2 hrsti vlašských ořechů
4 snítky tymiánu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 170 °C. Čtyřem dýním odkrojte vršky a vydlabejte semínka. Zbylé dýně omyjte, rozpulte, zbavte jader a i s kůrou nakrájejte na měsíčky. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte 3 lžícemi oleje, osolte a pečte 20 minut.
2. Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno, zázvor najemno, chilli papričku na kolečka. Mrkev pokrájejte nahrubo.
3. V hrnci rozpalte zbylý olej s máslem. Zpěňte cibuli a restujte dosklovata. Vmíchejte zázvor s chilli papričkou. Promíchejte, přidejte mrkev, osolte a restujte 5 minut. Vsypte pečenou dýni, šalvěj a zalijte vývarem. Vařte 10 minut.
4. Odstavte z ohně, vlijte citronovou šťávu, rozmixujte a vmíchejte smetanu. Polévku rozlijte do vydlabaných dýní, ozdobte rozdrobeným sýrem, praženými dýňovými semínky, ořechy, chilli papričkou a tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hokkaidó polévka v dýni

Polévka Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Videorecept Magazín 10/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

6 dýní Hokkaidó
4 lžíce olivového oleje
sůl
1 cibule
3cm kousek zázvoru
1 chilli paprika
2 mrkve
5 g másla
1 lžička sušené šalvje
1 l zeleninového vývaru
1 citron
100 ml smetany na vaření
50 g modrého sýru
2 hrsti dýňových semínek
2 hrsti vlašských ořechů
4 snítky tymiánu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 170 °C. Čtyřem dýním odkrojte vršky a vydlabejte semínka. Zbylé dýně omyjte, rozpulte, zbavte jader a i s kůrou nakrájejte na měsíčky. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte 3 lžícemi oleje, osolte a pečte 20 minut.
2. Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno, zázvor najemno, chilli papričku na kolečka. Mrkev pokrájejte nahrubo.
3. V hrnci rozpalte zbylý olej s máslem. Zpěňte cibuli a restujte dosklovata. Vmíchejte zázvor s chilli papričkou. Promíchejte, přidejte mrkev, osolte a restujte 5 minut. Vsypte pečenou dýni, šalvěj a zalijte vývarem. Vařte 10 minut.
4. Odstavte z ohně, vlijte citronovou šťávu, rozmixujte a vmíchejte smetanu. Polévku rozlijte do vydlabaných dýní, ozdobte rozdrobeným sýrem, praženými dýňovými semínky, ořechy, chilli papričkou a tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat