Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 dýní Hokkaidó
4 lžíce olivového oleje
sůl
1 cibule
3cm kousek zázvoru
1 chilli paprika
2 mrkve
5 g másla
1 lžička sušené šalvje
1 l zeleninového vývaru
1 citron
100 ml smetany na vaření
50 g modrého sýru
2 hrsti dýňových semínek
2 hrsti vlašských ořechů
4 snítky tymiánu

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 170 °C. Čtyřem dýním odkrojte vršky a vydlabejte semínka. Zbylé dýně omyjte, rozpulte, zbavte jader a i s kůrou nakrájejte na měsíčky. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte 3 lžícemi oleje, osolte a pečte 20 minut.
2. Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno, zázvor najemno, chilli papričku na kolečka. Mrkev pokrájejte nahrubo.
3. V hrnci rozpalte zbylý olej s máslem. Zpěňte cibuli a restujte dosklovata. Vmíchejte zázvor s chilli papričkou. Promíchejte, přidejte mrkev, osolte a restujte 5 minut. Vsypte pečenou dýni, šalvěj a zalijte vývarem. Vařte 10 minut.
4. Odstavte z ohně, vlijte citronovou šťávu, rozmixujte a vmíchejte smetanu. Polévku rozlijte do vydlabaných dýní, ozdobte rozdrobeným sýrem, praženými dýňovými semínky, ořechy, chilli papričkou a tymiánem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty