Další recepty a články
Hokkaidó polévka v dýni
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Troubu předehřejte na 170 °C. Čtyřem dýním odkrojte vršky a vydlabejte semínka. Zbylé dýně omyjte, rozpulte, zbavte jader a i s kůrou nakrájejte na měsíčky. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte 3 lžícemi oleje, osolte a pečte 20 minut.
2. Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno, zázvor najemno, chilli papričku na kolečka. Mrkev pokrájejte nahrubo.
3. V hrnci rozpalte zbylý olej s máslem. Zpěňte cibuli a restujte dosklovata. Vmíchejte zázvor s chilli papričkou. Promíchejte, přidejte mrkev, osolte a restujte 5 minut. Vsypte pečenou dýni, šalvěj a zalijte vývarem. Vařte 10 minut.
4. Odstavte z ohně, vlijte citronovou šťávu, rozmixujte a vmíchejte smetanu. Polévku rozlijte do vydlabaných dýní, ozdobte rozdrobeným sýrem, praženými dýňovými semínky, ořechy, chilli papričkou a tymiánem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Hokkaidó polévka v dýni
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Troubu předehřejte na 170 °C. Čtyřem dýním odkrojte vršky a vydlabejte semínka. Zbylé dýně omyjte, rozpulte, zbavte jader a i s kůrou nakrájejte na měsíčky. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte 3 lžícemi oleje, osolte a pečte 20 minut.
2. Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno, zázvor najemno, chilli papričku na kolečka. Mrkev pokrájejte nahrubo.
3. V hrnci rozpalte zbylý olej s máslem. Zpěňte cibuli a restujte dosklovata. Vmíchejte zázvor s chilli papričkou. Promíchejte, přidejte mrkev, osolte a restujte 5 minut. Vsypte pečenou dýni, šalvěj a zalijte vývarem. Vařte 10 minut.
4. Odstavte z ohně, vlijte citronovou šťávu, rozmixujte a vmíchejte smetanu. Polévku rozlijte do vydlabaných dýní, ozdobte rozdrobeným sýrem, praženými dýňovými semínky, ořechy, chilli papričkou a tymiánem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio