Hokkaidó polévka v dýni
Ingredience
6 | dýní Hokkaidó |
4 | lžíce olivového oleje |
sůl | |
1 | cibule |
3cm | kousek zázvoru |
1 | chilli paprika |
2 | mrkve |
5 g | másla |
1 | lžička sušené šalvje |
1 l | zeleninového vývaru |
1 | citron |
100 ml | smetany na vaření |
50 g | modrého sýru |
2 | hrsti dýňových semínek |
2 | hrsti vlašských ořechů |
4 | snítky tymiánu |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 170 °C. Čtyřem dýním odkrojte vršky a vydlabejte semínka. Zbylé dýně omyjte, rozpulte, zbavte jader a i s kůrou nakrájejte na měsíčky. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte 3 lžícemi oleje, osolte a pečte 20 minut.
2. Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno, zázvor najemno, chilli papričku na kolečka. Mrkev pokrájejte nahrubo.
3. V hrnci rozpalte zbylý olej s máslem. Zpěňte cibuli a restujte dosklovata. Vmíchejte zázvor s chilli papričkou. Promíchejte, přidejte mrkev, osolte a restujte 5 minut. Vsypte pečenou dýni, šalvěj a zalijte vývarem. Vařte 10 minut.
4. Odstavte z ohně, vlijte citronovou šťávu, rozmixujte a vmíchejte smetanu. Polévku rozlijte do vydlabaných dýní, ozdobte rozdrobeným sýrem, praženými dýňovými semínky, ořechy, chilli papričkou a tymiánem.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY