Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

170 ml vody
180 g cukru krystalu
15 g čerstvého droždí
230 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
50 g sádla
2 vejce
sůl
170 g másla
150 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr

Postup přípravy

1. V míse promíchejte vlažnou vodu, 80 g cukru, rozdrobené droždí a špetku hladké mouky. Odložte stranou a nechte vzejít kvásek.

2. Do připraveného kvásku přisypte zbytek hladké mouky, hrubou mouku, změklé sádlo, 1 vejce, špetku soli a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout v chladničce 45 minut.

3. Těsto vyklopte na pomoučený vál, rozválejte do obdélníku a potřete 70 g změklého másla. Obdélník těsta přeložte napůl a pak ještě jednou na čtvrtiny. Naposledy stejným způsobem přeložte těsto a vznikne vám malý balíček. Vložte ho do lednice a nechte kynout 30 minut.

4. Těsto znovu vyválejte a nakrájejte na 10 malých obdélníků. Každý nařízněte tak, aby vzniklo 5 prstků. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 20 minut kynout.

5. Mezitím si připravte drobenku. Do misky nasypte polohrubou mouku, zbylý cukr a vanilkový cukr. Promíchejte se změklým máslem.

6. Prstky potřete rozšlehaným zbylým vejcem a posypte drobenkou.

7. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova a podávejte.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty