Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Hanácké prstky

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Hanácké prstky

Co budete potřebovat

170 ml vody
180 g cukru krystalu
15 g čerstvého droždí
230 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
50 g sádla
2 vejce
sůl
170 g másla
150 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr

Jak na to?

1. V míse promíchejte vlažnou vodu, 80 g cukru, rozdrobené droždí a špetku hladké mouky. Odložte stranou a nechte vzejít kvásek.

2. Do připraveného kvásku přisypte zbytek hladké mouky, hrubou mouku, změklé sádlo, 1 vejce, špetku soli a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout v chladničce 45 minut.

3. Těsto vyklopte na pomoučený vál, rozválejte do obdélníku a potřete 70 g změklého másla. Obdélník těsta přeložte napůl a pak ještě jednou na čtvrtiny. Naposledy stejným způsobem přeložte těsto a vznikne vám malý balíček. Vložte ho do lednice a nechte kynout 30 minut.

4. Těsto znovu vyválejte a nakrájejte na 10 malých obdélníků. Každý nařízněte tak, aby vzniklo 5 prstků. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 20 minut kynout.

5. Mezitím si připravte drobenku. Do misky nasypte polohrubou mouku, zbylý cukr a vanilkový cukr. Promíchejte se změklým máslem.

6. Prstky potřete rozšlehaným zbylým vejcem a posypte drobenkou.

7. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hanácké prstky

Dezert Snadné Moučníky a koláče Magazín 4/2021 Počet porcí: 10
(0)

Co budete potřebovat

170 ml vody
180 g cukru krystalu
15 g čerstvého droždí
230 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
50 g sádla
2 vejce
sůl
170 g másla
150 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr

Jak na to?

1. V míse promíchejte vlažnou vodu, 80 g cukru, rozdrobené droždí a špetku hladké mouky. Odložte stranou a nechte vzejít kvásek.

2. Do připraveného kvásku přisypte zbytek hladké mouky, hrubou mouku, změklé sádlo, 1 vejce, špetku soli a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout v chladničce 45 minut.

3. Těsto vyklopte na pomoučený vál, rozválejte do obdélníku a potřete 70 g změklého másla. Obdélník těsta přeložte napůl a pak ještě jednou na čtvrtiny. Naposledy stejným způsobem přeložte těsto a vznikne vám malý balíček. Vložte ho do lednice a nechte kynout 30 minut.

4. Těsto znovu vyválejte a nakrájejte na 10 malých obdélníků. Každý nařízněte tak, aby vzniklo 5 prstků. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 20 minut kynout.

5. Mezitím si připravte drobenku. Do misky nasypte polohrubou mouku, zbylý cukr a vanilkový cukr. Promíchejte se změklým máslem.

6. Prstky potřete rozšlehaným zbylým vejcem a posypte drobenkou.

7. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty