
Hanácká syrnica

Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Polévka
Ingredience
Složení 1 porcí
- Mléko 250 ml
- Sůl
- Kmín celý 1 plž
- Tvaroh polotučný 125 g
- Olomoucké tvarůžky 250 g
- Pažitka čerstvá
- Brambory vařené
- Máslo 1,5 plž
- Mléko 250 ml
- Sůl
- Kmín celý 1 plž
- Tvaroh polotučný 125 g
- Olomoucké tvarůžky 250 g
- Pažitka čerstvá
- Brambory vařené
- Máslo 1,5 plž
Příprava
- 1Připravte si tradiční moravskou specialitu, kterou je hanácká syrnica.
- 2Do hrnce nalijte mléko, přilijte 250 ml vody.
- 3Osolte, okmínujte a přiveďte k varu.
- 4Přidejte máslo, tvarůžky a vařte na mírném ohni asi 5 minut, až se tvarůžky úplně rozpustí.
- 5Odstavte a hned do tekutiny rozdrobte tvaroh nebo žervé, důkladně promíchejte.
- 6Syrnici podle chuti dosolte, ozdobte pažitkou a tvarůžky a okamžitě podávejte.
- 1Připravte si tradiční moravskou specialitu, kterou je hanácká syrnica.
- 2Do hrnce nalijte mléko, přilijte 250 ml vody.
- 3Osolte, okmínujte a přiveďte k varu.
- 4Přidejte máslo, tvarůžky a vařte na mírném ohni asi 5 minut, až se tvarůžky úplně rozpustí.
- 5Odstavte a hned do tekutiny rozdrobte tvaroh nebo žervé, důkladně promíchejte.
- 6Syrnici podle chuti dosolte, ozdobte pažitkou a tvarůžky a okamžitě podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.