Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Porce ham and eggs s bagetou a sypané bylinkami

TRADIČNÍ HAM AND EGGS, TA PRAVÁ SNÍDANĚ

Slavné „ham and eggs“ jsou snídaní takzvaně na vidličku, kterou si můžete užít při dlouhých ránech a která vám dodá potřebnou energii a proteiny do nového dne.

Ingredience

16 plátků slaniny
4 lžíce másla
8 vajec
sůl
pepř
svazek čerstvého koriandru
svazek čerstvé hladkolisté petržele

Jak udělat ham and eggs zdravější

Výživové hodnoty

na jednou porci
Energie 467  kCal
Bílkoviny 20  g
Tuky 44  g
Sacharidy 0  g

Alergeny

Mléko a výrobky z něj
Vejce a výrobky z nich
Obiloviny obsahující lepek

Recept: jak na tradiční ham and eggs, tu pravou snídani

  1. Pro každého člena rodiny připravujte ham and eggs zvlášť a na každého počítejte 4 plátky slaniny, lžíci másla a 2 vejce.
  2. Na jednu porci vložte do pánve 4 plátky slaniny a nejprve je nasucho vysmažte. Poté přidejte lžíci másla, a jakmile je rozpuštěné, vyklepněte do pánve 2 vejce tak, aby se bílky pěkně rozlily po pánvi a žloutky zůstaly celé.
  3. Mírně osolte a opepřete. Jakmile jsou bílky krásně bílé a žloutky lehce zatáhlé, můžete přesunout na talíř.
  4. Servírujte posypané nasekanými lístky čerstvého koriandru a petrželky. Nejlépe chutná s plátky bagety a džusem. Skvělá snídaně plná proteinů pro start do nového dne. 
Pomohl vám recept?
15hodnocení4

Co byste o ham and eggs měli vědět

Při výběru slaniny je důležité číst etikety. Čím vyšší množství masa obsahuje, tím je slanina kvalitnější. Slanina se vyrábí z vepřového masa, které může být následně nakládáno do solného roztoku nebo je upraveno kouřem.

Další videorecepty