×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Halušky z kynutého těsta nasladko

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Halušky z kynutého těsta nasladko

Co budete potřebovat

mléko
30 g droždí
500 g hrubé mouky
1 lžička krupicového cukru
sůl
1 vejce
1 kostka tvrdého tvarohu
nasekané ořechy a moučkový cukr na posypání
rozehřáté máslo na přelití

Jak na to?

Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru nechte vzejít kvásek. Do mísy přesypte hrubou mouku, přidejte špetku soli, vejce, přilijte kvásek, teplé mléko podle potřeby a vypracujte pružné těsto. Poprášené moukou a přikryté čistou utěrkou jej nechte půl hodiny vykynout. Po vykynutí oddělujte z těsta lžičkou kousky a ve vroucí osolené vodě je pět až deset minut vařte. Po uvaření nechte halušky okapat, rozdělte je na talíře, zasypte nastrouhaným tvarohem, ořechy a cukrem. Přelijte spoustou rozehřátého másla.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Halušky z kynutého těsta nasladko

Snadné Česká Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

mléko
30 g droždí
500 g hrubé mouky
1 lžička krupicového cukru
sůl
1 vejce
1 kostka tvrdého tvarohu
nasekané ořechy a moučkový cukr na posypání
rozehřáté máslo na přelití

Jak na to?

Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru nechte vzejít kvásek. Do mísy přesypte hrubou mouku, přidejte špetku soli, vejce, přilijte kvásek, teplé mléko podle potřeby a vypracujte pružné těsto. Poprášené moukou a přikryté čistou utěrkou jej nechte půl hodiny vykynout. Po vykynutí oddělujte z těsta lžičkou kousky a ve vroucí osolené vodě je pět až deset minut vařte. Po uvaření nechte halušky okapat, rozdělte je na talíře, zasypte nastrouhaným tvarohem, ořechy a cukrem. Přelijte spoustou rozehřátého másla.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty