Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Halušky z kynutého těsta nasladko

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Halušky z kynutého těsta nasladko

Co budete potřebovat

mléko
30 g droždí
500 g hrubé mouky
1 lžička krupicového cukru
sůl
1 vejce
1 kostka tvrdého tvarohu
nasekané ořechy a moučkový cukr na posypání
rozehřáté máslo na přelití

Jak na to?

Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru nechte vzejít kvásek. Do mísy přesypte hrubou mouku, přidejte špetku soli, vejce, přilijte kvásek, teplé mléko podle potřeby a vypracujte pružné těsto. Poprášené moukou a přikryté čistou utěrkou jej nechte půl hodiny vykynout. Po vykynutí oddělujte z těsta lžičkou kousky a ve vroucí osolené vodě je pět až deset minut vařte. Po uvaření nechte halušky okapat, rozdělte je na talíře, zasypte nastrouhaným tvarohem, ořechy a cukrem. Přelijte spoustou rozehřátého másla.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Halušky z kynutého těsta nasladko

Snadné Česká Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

mléko
30 g droždí
500 g hrubé mouky
1 lžička krupicového cukru
sůl
1 vejce
1 kostka tvrdého tvarohu
nasekané ořechy a moučkový cukr na posypání
rozehřáté máslo na přelití

Jak na to?

Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru nechte vzejít kvásek. Do mísy přesypte hrubou mouku, přidejte špetku soli, vejce, přilijte kvásek, teplé mléko podle potřeby a vypracujte pružné těsto. Poprášené moukou a přikryté čistou utěrkou jej nechte půl hodiny vykynout. Po vykynutí oddělujte z těsta lžičkou kousky a ve vroucí osolené vodě je pět až deset minut vařte. Po uvaření nechte halušky okapat, rozdělte je na talíře, zasypte nastrouhaným tvarohem, ořechy a cukrem. Přelijte spoustou rozehřátého másla.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Inspirujte se podobnými recepty