Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

800 g halibuta Rybí trh Albert
sůl
60 g másla
1 lžíce olivového oleje
pepř
2 bio citrony
2 stroužky česneku
2 lžíce sterilovaných kaparů ve slaném nálevu
1 hrst čerstvé petrželky kudrnky

Postup přípravy

1. Halibuta očistěte pod tekoucí vodou a nakrájejte na jednotlivé porce. Filety osolte.

2. V pánvi rozehřejte 30 g másla spolu s olivovým olejem. Filety vložte do pánve nejprve horní stranou. Počkejte, až se maso zatáhne, pak ho opatrně obraťte, osolte a opepřete. Opékejte na nízkém stupni asi 5 minut.

3. Citrony omyjte a jeden nakrájejte na tenké plátky a klaďte na jednotlivé filety. Rybu takto duste pod poklicí další 3 minuty. Pak filety opatrně z pánve přendejte do hrnce pod pokličku, aby zůstaly teplé.

4. Do pánve přidejte zbytek másla. Česnek prolisujte přímo do ní, aby se na másle dobře orestoval. Pak ihned přidejte šťávu z druhého citronu, kapary a nasekanou čerstvou petrželku.

5. Halibuta přendejte zpět do pánve k omáčce. Dopečte ho asi 30 vteřin na nízkém stupni a přelijte omáčkou.

6. Podávejte společně s bramborovým salátem.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty