Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kapr
2 bobkové listy
4 kuličky černého pepře
2 kuličky nového koření
3 cibule
1 mrkev
2 bílé papriky
2 brambory
4 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce mleté papriky
1/2 lžíce pálivé papriky
1 špetka uzené papriky
5 stroužků česneku
1 petržel
1/2 celeru
sůl
2 kapie
200 ml loupaných krájených rajčat
250 ml bílého vína
2 filety pstruha
pepř

Postup přípravy

1. Kapra vykuchejte, odříznte hlavu a ploutve. Vyříznte žábry, aby se neporušila žluč.
2. Hlavu a ořezy propláchnte. Zalijte 2 litry vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolte a hodinu vařte. Přelijte přes cedník pro čirý vývar. Maso oberte od kosti.
3. Zbylé cibule nakrájejte nadrobno, kapie a papriky na nudličky a oloupané brambory na kostičky.
4. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a s paprikovým kořením restujte 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, rajčata a podlijte bílým vínem. Přiveďte k varu a zalijte rybím vývarem. Vařte 10 minut. Vsypte papriky, brambory, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.
5. Filety pstruha nakrájejte asi na 3cm proužky. Přidejte do polévky a 5 minut vařte. Vsypte obrané maso z kapra a odstavte z ohně.

Pomohl vám recept?
30hodnocení4

Další videorecepty