Halászlé maďarská rybí polévka
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Kapra vykuchejte, odříznte hlavu a ploutve. Vyříznte žábry, aby se neporušila žluč.
2. Hlavu a ořezy propláchnte. Zalijte 2 litry vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolte a hodinu vařte. Přelijte přes cedník pro čirý vývar. Maso oberte od kosti.
3. Zbylé cibule nakrájejte nadrobno, kapie a papriky na nudličky a oloupané brambory na kostičky.
4. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a s paprikovým kořením restujte 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, rajčata a podlijte bílým vínem. Přiveďte k varu a zalijte rybím vývarem. Vařte 10 minut. Vsypte papriky, brambory, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.
5. Filety pstruha nakrájejte asi na 3cm proužky. Přidejte do polévky a 5 minut vařte. Vsypte obrané maso z kapra a odstavte z ohně.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Halászlé maďarská rybí polévka
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Kapra vykuchejte, odříznte hlavu a ploutve. Vyříznte žábry, aby se neporušila žluč.
2. Hlavu a ořezy propláchnte. Zalijte 2 litry vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolte a hodinu vařte. Přelijte přes cedník pro čirý vývar. Maso oberte od kosti.
3. Zbylé cibule nakrájejte nadrobno, kapie a papriky na nudličky a oloupané brambory na kostičky.
4. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a s paprikovým kořením restujte 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, rajčata a podlijte bílým vínem. Přiveďte k varu a zalijte rybím vývarem. Vařte 10 minut. Vsypte papriky, brambory, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.
5. Filety pstruha nakrájejte asi na 3cm proužky. Přidejte do polévky a 5 minut vařte. Vsypte obrané maso z kapra a odstavte z ohně.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio