×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Halászlé maďarská rybí polévka

Další recepty a články

Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka...
Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka ze tří...

Halászlé maďarská rybí polévka

Co budete potřebovat

1 kapr
2 bobkové listy
4 kuličky černého pepře
2 kuličky nového koření
3 cibule
1 mrkev
2 bílé papriky
2 brambory
4 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce mleté papriky
1/2 lžíce pálivé papriky
1 špetka uzené papriky
5 stroužků česneku
1 petržel
1/2 celeru
sůl
2 kapie
200 ml loupaných krájených rajčat
250 ml bílého vína
2 filety pstruha
pepř

Jak na to?

1. Kapra vykuchejte, odříznte hlavu a ploutve. Vyříznte žábry, aby se neporušila žluč.
2. Hlavu a ořezy propláchnte. Zalijte 2 litry vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolte a hodinu vařte. Přelijte přes cedník pro čirý vývar. Maso oberte od kosti.
3. Zbylé cibule nakrájejte nadrobno, kapie a papriky na nudličky a oloupané brambory na kostičky.
4. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a s paprikovým kořením restujte 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, rajčata a podlijte bílým vínem. Přiveďte k varu a zalijte rybím vývarem. Vařte 10 minut. Vsypte papriky, brambory, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.
5. Filety pstruha nakrájejte asi na 3cm proužky. Přidejte do polévky a 5 minut vařte. Vsypte obrané maso z kapra a odstavte z ohně.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Halászlé maďarská rybí polévka

Polévka Snadné Ryby Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Magazín 10/2019 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

1 kapr
2 bobkové listy
4 kuličky černého pepře
2 kuličky nového koření
3 cibule
1 mrkev
2 bílé papriky
2 brambory
4 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce mleté papriky
1/2 lžíce pálivé papriky
1 špetka uzené papriky
5 stroužků česneku
1 petržel
1/2 celeru
sůl
2 kapie
200 ml loupaných krájených rajčat
250 ml bílého vína
2 filety pstruha
pepř

Jak na to?

1. Kapra vykuchejte, odříznte hlavu a ploutve. Vyříznte žábry, aby se neporušila žluč.
2. Hlavu a ořezy propláchnte. Zalijte 2 litry vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolte a hodinu vařte. Přelijte přes cedník pro čirý vývar. Maso oberte od kosti.
3. Zbylé cibule nakrájejte nadrobno, kapie a papriky na nudličky a oloupané brambory na kostičky.
4. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a s paprikovým kořením restujte 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, rajčata a podlijte bílým vínem. Přiveďte k varu a zalijte rybím vývarem. Vařte 10 minut. Vsypte papriky, brambory, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.
5. Filety pstruha nakrájejte asi na 3cm proužky. Přidejte do polévky a 5 minut vařte. Vsypte obrané maso z kapra a odstavte z ohně.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka ze tří...

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat