Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g bio hovězího masa na guláš
1 cibule
3 stroužky česneku
10 g sádla
10 g hladké mouky
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
1 lžička uzené papriky
2 lžičky sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
1 ½ l vody
sůl
2 mrkve
4 brambory
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžíce sušené majoránky
1 hrst petrželky

Postup přípravy

1. Maso nakrájejte na malé kousky, cibuli najemno, česnek nasekejte.
2. V hrnci rozehřejte sádlo na střední plame na osmažte cibuli dozlatova. Plamen zvyšte a vsypte maso. Restujte do odpaření masové šťávy.
3. Plamen opět stáhněte a vše zaprašte moukou. Přidejte bobkový list s novým kořením. Za stálého míchání 2 minuty opékejte. Přisypte paprikové koření, kmín, česnek a opékejte asi minutu do rozvonění.
4. Vlijte vodu, osolte, přiveďte k varu, zakryjte a na mírném plameni vařte 60 minut.
5. Oloupanou mrkev a brambory nakrájejte na kostičky. Vsypte do polévky a vařte 15 minut. Z polévky vyndejte bobkový list a nové koření. Vsypte tymián a majoránku rozmělněnou v dlaních, 2 minuty prohřejte.
6. Podávejte posypané petrželkou s čedarovou topinkou.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Další videorecepty