
Gulášová polévka z horské chaty
Ingredience
250 g | bio hovězího masa na guláš |
1 | cibule |
3 | stroužky česneku |
10 g | sádla |
10 g | hladké mouky |
1 | bobkový list |
2 | kuličky nového koření |
1 | lžička uzené papriky |
2 | lžičky sladké papriky |
1 | lžička drceného kmínu |
1 ½ l | vody |
sůl | |
2 | mrkve |
4 | brambory |
1 | lžička sušeného tymiánu |
1 | lžíce sušené majoránky |
1 | hrst petrželky |
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na malé kousky, cibuli najemno, česnek nasekejte.
2. V hrnci rozehřejte sádlo na střední plame na osmažte cibuli dozlatova. Plamen zvyšte a vsypte maso. Restujte do odpaření masové šťávy.
3. Plamen opět stáhněte a vše zaprašte moukou. Přidejte bobkový list s novým kořením. Za stálého míchání 2 minuty opékejte. Přisypte paprikové koření, kmín, česnek a opékejte asi minutu do rozvonění.
4. Vlijte vodu, osolte, přiveďte k varu, zakryjte a na mírném plameni vařte 60 minut.
5. Oloupanou mrkev a brambory nakrájejte na kostičky. Vsypte do polévky a vařte 15 minut. Z polévky vyndejte bobkový list a nové koření. Vsypte tymián a majoránku rozmělněnou v dlaních, 2 minuty prohřejte.
6. Podávejte posypané petrželkou s čedarovou topinkou.