1
V kastrůlku nechte rozpustit 2 lžíce medu, pak přidejte 500 ml piva a lžičku nastrouhané citronové kůry. Marinádu prohřejte a přidejte pepř.
2
Pak dejte 2 vepřové steaky na plech a zalijte je marinádou, aby byly ponořené. Plech zakryjte potravinovou fólií a nechte v lednici marinovat alespoň 2 hodiny.
3
Nejdříve položte steaky na gril rozpálený na 250 °C a nechte je zabarvit. Pak upravte na nepřímý žár na 150 °C a nechte grilovat po dobu 10 minut, otočte a grilujte dalších 10 minut. Osolte a opepřete až na závěr.
4
Na středním plameni nechte zredukovat zbylou marinádu, kterou můžete přelít maso. A šťavnaté steaky se mohou servírovat.
1
V kastrůlku nechte rozpustit 2 lžíce medu, pak přidejte 500 ml piva a lžičku nastrouhané citronové kůry. Marinádu prohřejte a přidejte pepř.
2
Pak dejte 2 vepřové steaky na plech a zalijte je marinádou, aby byly ponořené. Plech zakryjte potravinovou fólií a nechte v lednici marinovat alespoň 2 hodiny.
3
Nejdříve položte steaky na gril rozpálený na 250 °C a nechte je zabarvit. Pak upravte na nepřímý žár na 150 °C a nechte grilovat po dobu 10 minut, otočte a grilujte dalších 10 minut. Osolte a opepřete až na závěr.
4
Na středním plameni nechte zredukovat zbylou marinádu, kterou můžete přelít maso. A šťavnaté steaky se mohou servírovat.