×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Grilovaný losos s limetkovým máslem

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z nových...
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a...
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem

Grilovaný losos s limetkovým máslem

Co budete potřebovat

6 filetů z lososa AQ, s kůží
sůl, pepř
olivový olej na potření
2 lžíce nasekané limetkové kůry
Na limetkové máslo
1 velký stroužek česneku
125 ml čerstvé limetkové šťávy
1 lžička soli + ½ lžičky černého pepře
125 g změklého másla

Jak na to?

1. Nejprve udělejte limetkové máslo: česnek utřete s limetkovou šťávou, solí a pepřem co nejvíc dohladka, ideálně v těžkém hmoždíři. Pak směs postupně přidávejte ke změklému máslu a dokonale promíchejte. Zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout.
2. Filety důkladně ze všech stran osolte a opepřete, lehce potřete olivovým olejem a pak je čtyři minuty z každé strany grilujte. Posypte limetkovou kůrou a podávejte s plátkem limetkového másla.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaný losos s limetkovým máslem

Hlavní chod Snadné Východoevropská Grilování Grilování Losos Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 3.4 (37)

Co budete potřebovat

6 filetů z lososa AQ, s kůží
sůl, pepř
olivový olej na potření
2 lžíce nasekané limetkové kůry
Na limetkové máslo
1 velký stroužek česneku
125 ml čerstvé limetkové šťávy
1 lžička soli + ½ lžičky černého pepře
125 g změklého másla

Jak na to?

1. Nejprve udělejte limetkové máslo: česnek utřete s limetkovou šťávou, solí a pepřem co nejvíc dohladka, ideálně v těžkém hmoždíři. Pak směs postupně přidávejte ke změklému máslu a dokonale promíchejte. Zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout.
2. Filety důkladně ze všech stran osolte a opepřete, lehce potřete olivovým olejem a pak je čtyři minuty z každé strany grilujte. Posypte limetkovou kůrou a podávejte s plátkem limetkového másla.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z nových...
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem

Inspirujte se podobnými recepty