Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 filetů z lososa AQ, s kůží
sůl, pepř
olivový olej na potření
2 lžíce nasekané limetkové kůry
Na limetkové máslo
1 velký stroužek česneku
125 ml čerstvé limetkové šťávy
1 lžička soli + ½ lžičky černého pepře
125 g změklého másla

Postup přípravy

1. Nejprve udělejte limetkové máslo: česnek utřete s limetkovou šťávou, solí a pepřem co nejvíc dohladka, ideálně v těžkém hmoždíři. Pak směs postupně přidávejte ke změklému máslu a dokonale promíchejte. Zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout.
2. Filety důkladně ze všech stran osolte a opepřete, lehce potřete olivovým olejem a pak je čtyři minuty z každé strany grilujte. Posypte limetkovou kůrou a podávejte s plátkem limetkového másla.

Pomohl vám recept?
77hodnocení3

Další videorecepty