Grilovaný krůtí špíz se zapečenou zeleninou
Ingredience
400 g | krůtích prsou |
50 ml | slunečnicového oleje |
30 ml | sójové omáčky |
2 | lžíce medu |
20 ml | bílého vína |
1 | lžíce citronové šťávy |
½ | lžičky sušené bazalky |
1 | lžička sušeného česneku |
sůl, pepř | |
2 | červené cibule |
5 | stroužků česneku |
200 g | rajčatového pyré |
10 ml | olivového oleje |
1 | cuketa |
1 | lilek |
2 | rajčata |
2 | červené papriky |
1 | lžička tymiánu |
40 g | másla |
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostky a osolte.
Smíchejte olej, sójovou omáčku, med, bílé víno, citronovou šťávu, bazalku, sušený česnek a pepř. Do vzniklé marinády naložte maso na 2 hodiny.
Troubu rozehřejte na 150 °C. Nadrobno pokrájenou cibuli a česnek promíchejte s pyré. Rozprostřete po zapékací míse, zakapejte olejem, osolte, opepřete.
Zbylou zeleninu nakrájejte na kolečka. Vyskládejte na pyré. Osolte, opepřete a posypte tymiánem.
Zakryjte a pečte 30 minut. Vložte máslo a zakryté dopečte 15 minut.
Maso napíchejte na jehly a grilujte ze všech stran 2 minuty.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY