Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g krůtích prsou
50 ml slunečnicového oleje
30 ml sójové omáčky
2 lžíce medu
20 ml bílého vína
1 lžíce citronové šťávy
½ lžičky sušené bazalky
1 lžička sušeného česneku
sůl, pepř
2 červené cibule
5 stroužků česneku
200 g rajčatového pyré
10 ml olivového oleje
1 cuketa
1 lilek
2 rajčata
2 červené papriky
1 lžička tymiánu
40 g másla

Postup přípravy

Maso nakrájejte na kostky a osolte.

Smíchejte olej, sójovou omáčku, med, bílé víno, citronovou šťávu, bazalku, sušený česnek a pepř. Do vzniklé marinády naložte maso na 2 hodiny.

Troubu rozehřejte na 150 °C. Nadrobno pokrájenou cibuli a česnek promíchejte s pyré. Rozprostřete po zapékací míse, zakapejte olejem, osolte, opepřete.

Zbylou zeleninu nakrájejte na kolečka. Vyskládejte na pyré. Osolte, opepřete a posypte tymiánem.

Zakryjte a pečte 30 minut. Vložte máslo a zakryté dopečte 15 minut.

Maso napíchejte na jehly a grilujte ze všech stran 2 minuty.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty