
Grilovaný krůtí špíz se zapečenou zeleninou
Ingredience
400 g | krůtích prsou |
50 ml | slunečnicového oleje |
30 ml | sójové omáčky |
2 | lžíce medu |
20 ml | bílého vína |
1 | lžíce citronové šťávy |
½ | lžičky sušené bazalky |
1 | lžička sušeného česneku |
sůl, pepř | |
2 | červené cibule |
5 | stroužků česneku |
200 g | rajčatového pyré |
10 ml | olivového oleje |
1 | cuketa |
1 | lilek |
2 | rajčata |
2 | červené papriky |
1 | lžička tymiánu |
40 g | másla |
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostky a osolte.
Smíchejte olej, sójovou omáčku, med, bílé víno, citronovou šťávu, bazalku, sušený česnek a pepř. Do vzniklé marinády naložte maso na 2 hodiny.
Troubu rozehřejte na 150 °C. Nadrobno pokrájenou cibuli a česnek promíchejte s pyré. Rozprostřete po zapékací míse, zakapejte olejem, osolte, opepřete.
Zbylou zeleninu nakrájejte na kolečka. Vyskládejte na pyré. Osolte, opepřete a posypte tymiánem.
Zakryjte a pečte 30 minut. Vložte máslo a zakryté dopečte 15 minut.
Maso napíchejte na jehly a grilujte ze všech stran 2 minuty.
Pomohl vám recept?
3hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod