Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaný batát se sušenými rajčaty, olivami a fetou

Grilovaný batát se sušenými rajčaty, olivami a fetou

Sladké brambory jsou na gril velmi vděčné, protože se upečou za mnohem kratší dobu než klasické brambory. Naplňte je sušenými rajčaty, olivami a fetou.

Ingredience

4 středně velké batáty
1 lžíce oleje
1 lžička soli
80 g sušených rajčat naložených v oleji
60 g černých oliv bez pecky
60 g fety
hrst bylinek – směs hladkolisté petržele, bazalky a rozmarýnu

Postup přípravy

Batáty pečlivě omyjte, osušte a několikrát propíchněte vidličkou. Potřete olejem, posolte a zabalte do dvou vrstev alobalu. Dejte na rozpálený gril a pečte 20 minut po jedné straně. Pak otočte a pečte další zhruba čtvrthodinu. Mezitím si připravte náplň. Sušená rajčata a olivy nakrájejte a smíchejte s nasekanými bylinkami a rozdrobenou fetou. Směs bohatě naložte do rozkrojeného opečeného batátu.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty