×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Grilovaný ananas a zmrzlina se slaným karamelem

Co budete potřebovat

Slaný karamel
1 lžička másla
50 g bílého cukru krupice
1/2 lžičky vločkové soli
Zmrzlina
40 g másla
120 g bílého cukru krupice
150 ml smetany ke šlehání
300 ml plnotučného mléka
3 žloutky
1 dobře zralý ananas

Jak na to?

Dopředu si připravte plech, na který nalijete horký karamel. Vyložte ho pečicím papírem potřeným trochou másla.
Na pánvičce rozpusťte máslo a nech-
te zkaramelizovat cukr. Až se rozpustí a začne hnědnout, rychle ho posypte vločkami mořské soli a ihned nalijte na připravený pečicí papír. Špachtlí rozetřete na tenkou vrstvu a nechte vychladnout.
Začněte připravovat základ pro zmrzlinu. V hrnci rozpusťte máslo a stejným způsobem připravte z cukru další várku karamelu. Tentokrát ale v několika dávkách přilijte vlažnou smetanu, poté i polovinu mléka a rozmíchejte, aby se karamel rozpustil.
Žloutky ušlehejte v misce. Přilijte zbývající mléko, mírně ohřáté tak, abyste v něm udrželi prst. Rozmíchejte, vlijte do karamelového mléka a chvilku vařte, až tekutina získá konzistenci řídkého pudinku. Nechte vychladnout a poté nalijte do zmrzlinovače a dejte zamrazit. Zatuhlý karamel nalámejte nebo roztlučte na co nejmenší kousíčky a vmíchejte do hotové zmrzliny až úplně nakonec.
Ananas oloupejte a nakrájejte na kolečka. Položte na čistou mřížku grilu a 10 minut opékejte. Hned podávejte s kopečkem zmrzliny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaný ananas a zmrzlina se slaným karamelem

Dezert Velmi snadné Grilování Bezlepkové Vegetariánské Magazín 7-8/2018 (Letní speciál)
(0)
Čerstvý ananas je moc dobrý a opečený na grilu ještě o milion procent lepší. Zákusek i digestiv v jednom si zamiluje celá rodina.

Co budete potřebovat

Slaný karamel
1 lžička másla
50 g bílého cukru krupice
1/2 lžičky vločkové soli
Zmrzlina
40 g másla
120 g bílého cukru krupice
150 ml smetany ke šlehání
300 ml plnotučného mléka
3 žloutky
1 dobře zralý ananas

Jak na to?

Dopředu si připravte plech, na který nalijete horký karamel. Vyložte ho pečicím papírem potřeným trochou másla.
Na pánvičce rozpusťte máslo a nech-
te zkaramelizovat cukr. Až se rozpustí a začne hnědnout, rychle ho posypte vločkami mořské soli a ihned nalijte na připravený pečicí papír. Špachtlí rozetřete na tenkou vrstvu a nechte vychladnout.
Začněte připravovat základ pro zmrzlinu. V hrnci rozpusťte máslo a stejným způsobem připravte z cukru další várku karamelu. Tentokrát ale v několika dávkách přilijte vlažnou smetanu, poté i polovinu mléka a rozmíchejte, aby se karamel rozpustil.
Žloutky ušlehejte v misce. Přilijte zbývající mléko, mírně ohřáté tak, abyste v něm udrželi prst. Rozmíchejte, vlijte do karamelového mléka a chvilku vařte, až tekutina získá konzistenci řídkého pudinku. Nechte vychladnout a poté nalijte do zmrzlinovače a dejte zamrazit. Zatuhlý karamel nalámejte nebo roztlučte na co nejmenší kousíčky a vmíchejte do hotové zmrzliny až úplně nakonec.
Ananas oloupejte a nakrájejte na kolečka. Položte na čistou mřížku grilu a 10 minut opékejte. Hned podávejte s kopečkem zmrzliny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY