×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaný ananas a zmrzlina se slaným karamelem

Inspirujte se podobnými recepty

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní

Grilovaný ananas a zmrzlina se slaným karamelem

Co budete potřebovat

Slaný karamel
1 lžička másla
50 g bílého cukru krupice
1/2 lžičky vločkové soli
Zmrzlina
40 g másla
120 g bílého cukru krupice
150 ml smetany ke šlehání
300 ml plnotučného mléka
3 žloutky
1 dobře zralý ananas

Jak na to?

Dopředu si připravte plech, na který nalijete horký karamel. Vyložte ho pečicím papírem potřeným trochou másla.
Na pánvičce rozpusťte máslo a nech-
te zkaramelizovat cukr. Až se rozpustí a začne hnědnout, rychle ho posypte vločkami mořské soli a ihned nalijte na připravený pečicí papír. Špachtlí rozetřete na tenkou vrstvu a nechte vychladnout.
Začněte připravovat základ pro zmrzlinu. V hrnci rozpusťte máslo a stejným způsobem připravte z cukru další várku karamelu. Tentokrát ale v několika dávkách přilijte vlažnou smetanu, poté i polovinu mléka a rozmíchejte, aby se karamel rozpustil.
Žloutky ušlehejte v misce. Přilijte zbývající mléko, mírně ohřáté tak, abyste v něm udrželi prst. Rozmíchejte, vlijte do karamelového mléka a chvilku vařte, až tekutina získá konzistenci řídkého pudinku. Nechte vychladnout a poté nalijte do zmrzlinovače a dejte zamrazit. Zatuhlý karamel nalámejte nebo roztlučte na co nejmenší kousíčky a vmíchejte do hotové zmrzliny až úplně nakonec.
Ananas oloupejte a nakrájejte na kolečka. Položte na čistou mřížku grilu a 10 minut opékejte. Hned podávejte s kopečkem zmrzliny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaný ananas a zmrzlina se slaným karamelem

Dezert Velmi snadné Grilování Bezlepkové Vegetariánské Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 6-8
(0)
Čerstvý ananas je moc dobrý a opečený na grilu ještě o milion procent lepší. Zákusek i digestiv v jednom si zamiluje celá rodina.

Co budete potřebovat

Slaný karamel
1 lžička másla
50 g bílého cukru krupice
1/2 lžičky vločkové soli
Zmrzlina
40 g másla
120 g bílého cukru krupice
150 ml smetany ke šlehání
300 ml plnotučného mléka
3 žloutky
1 dobře zralý ananas

Jak na to?

Dopředu si připravte plech, na který nalijete horký karamel. Vyložte ho pečicím papírem potřeným trochou másla.
Na pánvičce rozpusťte máslo a nech-
te zkaramelizovat cukr. Až se rozpustí a začne hnědnout, rychle ho posypte vločkami mořské soli a ihned nalijte na připravený pečicí papír. Špachtlí rozetřete na tenkou vrstvu a nechte vychladnout.
Začněte připravovat základ pro zmrzlinu. V hrnci rozpusťte máslo a stejným způsobem připravte z cukru další várku karamelu. Tentokrát ale v několika dávkách přilijte vlažnou smetanu, poté i polovinu mléka a rozmíchejte, aby se karamel rozpustil.
Žloutky ušlehejte v misce. Přilijte zbývající mléko, mírně ohřáté tak, abyste v něm udrželi prst. Rozmíchejte, vlijte do karamelového mléka a chvilku vařte, až tekutina získá konzistenci řídkého pudinku. Nechte vychladnout a poté nalijte do zmrzlinovače a dejte zamrazit. Zatuhlý karamel nalámejte nebo roztlučte na co nejmenší kousíčky a vmíchejte do hotové zmrzliny až úplně nakonec.
Ananas oloupejte a nakrájejte na kolečka. Položte na čistou mřížku grilu a 10 minut opékejte. Hned podávejte s kopečkem zmrzliny.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat