Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaný ananas a zmrzlina se slaným karamelem

Grilovaný ananas a zmrzlina se slaným karamelem

Čerstvý ananas je moc dobrý a opečený na grilu ještě o milion procent lepší. Zákusek i digestiv v jednom si zamiluje celá rodina.

Ingredience

Slaný karamel
1 lžička másla
50 g bílého cukru krupice
1/2 lžičky vločkové soli
Zmrzlina
40 g másla
120 g bílého cukru krupice
150 ml smetany ke šlehání
300 ml plnotučného mléka
3 žloutky
1 dobře zralý ananas

Postup přípravy

Dopředu si připravte plech, na který nalijete horký karamel. Vyložte ho pečicím papírem potřeným trochou másla.
Na pánvičce rozpusťte máslo a nech-
te zkaramelizovat cukr. Až se rozpustí a začne hnědnout, rychle ho posypte vločkami mořské soli a ihned nalijte na připravený pečicí papír. Špachtlí rozetřete na tenkou vrstvu a nechte vychladnout.
Začněte připravovat základ pro zmrzlinu. V hrnci rozpusťte máslo a stejným způsobem připravte z cukru další várku karamelu. Tentokrát ale v několika dávkách přilijte vlažnou smetanu, poté i polovinu mléka a rozmíchejte, aby se karamel rozpustil.
Žloutky ušlehejte v misce. Přilijte zbývající mléko, mírně ohřáté tak, abyste v něm udrželi prst. Rozmíchejte, vlijte do karamelového mléka a chvilku vařte, až tekutina získá konzistenci řídkého pudinku. Nechte vychladnout a poté nalijte do zmrzlinovače a dejte zamrazit. Zatuhlý karamel nalámejte nebo roztlučte na co nejmenší kousíčky a vmíchejte do hotové zmrzliny až úplně nakonec.
Ananas oloupejte a nakrájejte na kolečka. Položte na čistou mřížku grilu a 10 minut opékejte. Hned podávejte s kopečkem zmrzliny.

Pomohl vám recept?
1hodnocení4

Další videorecepty