Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilované vepřové medailonky s krustou
Albert logoAlbert logo
  • Grilované vepřové medailonky s krustou
Grilované vepřové medailonky s krustou

Grilované vepřové medailonky s krustou

Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Brambory 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový
  • Rozmarýn čerstvý
  • Petrželka čerstvá
  • Sušená rajčata 4 ks
  • Ciabatta 2 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Tymián čerstvý
  • Vepřové medailonky 600 g
  • Bryndza 60 g
  • Rukola
  • Citronová šťáva
  • Brambory 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový
  • Rozmarýn čerstvý
  • Petrželka čerstvá
  • Sušená rajčata 4 ks
  • Ciabatta 2 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Tymián čerstvý
  • Vepřové medailonky 600 g
  • Bryndza 60 g
  • Rukola
  • Citronová šťáva

Příprava

1
Brambory omyjete, nakrájejte na čtvrtky (nemusíme je loupat) a vložte do mísy. Ochuťte solí a pepřem, přidejte větší množství olivového oleje a natrhaný rozmarýn. Čepelí nože rozmačkejte sedm neoloupaných stroužků česneku, přidejte k bramborám a důkladně zamíchejte. Směs vložte do menšího pekáče a pečte dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Z ciabatty odkrojte kůrku a nakrájíme na malé kousky. Osmažte dozlatova na malém množství olivového oleje, do kterého jste přidali 1 prolisovaný stroužek česneku. Sušená rajčata, petrželku a tymián nakrájejte nahrubo a smíchejte s opečenou ciabattou. Vepřové medailonky osolte, opepřete a opečte na rozehřáté pánvi na olivovém oleji dozlatova (asi 5 minut z každé strany). Ještě na pánvi pokryjte každý plátek masa připravenou směsí na krustu a kousky bryndzy. Vložte do zapékací mísy a dejte zapéct do trouby pod gril nebo na horní ohřev na 5 minut, aby se bryndza lehce rozpustila.
1
Brambory omyjete, nakrájejte na čtvrtky (nemusíme je loupat) a vložte do mísy. Ochuťte solí a pepřem, přidejte větší množství olivového oleje a natrhaný rozmarýn. Čepelí nože rozmačkejte sedm neoloupaných stroužků česneku, přidejte k bramborám a důkladně zamíchejte. Směs vložte do menšího pekáče a pečte dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Z ciabatty odkrojte kůrku a nakrájíme na malé kousky. Osmažte dozlatova na malém množství olivového oleje, do kterého jste přidali 1 prolisovaný stroužek česneku. Sušená rajčata, petrželku a tymián nakrájejte nahrubo a smíchejte s opečenou ciabattou. Vepřové medailonky osolte, opepřete a opečte na rozehřáté pánvi na olivovém oleji dozlatova (asi 5 minut z každé strany). Ještě na pánvi pokryjte každý plátek masa připravenou směsí na krustu a kousky bryndzy. Vložte do zapékací mísy a dejte zapéct do trouby pod gril nebo na horní ohřev na 5 minut, aby se bryndza lehce rozpustila.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.