Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kuře, očištěné
sůl
120 g másla
3 lžíce bílého vína
1 lžíce grilovacího koření
150 g rýže
100 g kukuřice
½ červené papriky, na kostičky
½ žluté papriky, na kostičky
100 g hrášku
2 jarní cibulky, pokrájené nadrobno
100 g másla, rozpuštěného
1 lžíce grilovacího koření
Dresink:
3 lžíce limetkové šťávy
hrst čerstvých lístků koriandru
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Postup přípravy

Kuře nasolte zvenku i zevnitř a nechte přes noc odležet v lednici. Rozehřejte troubu na 170 °C. Pečte na spodní příčce v pekáči s trochou vody, na roštu, 90 minut. Kuře průběžně potírejte výpekem.

Půl hodiny před koncem potřete směsí másla, koření a vína.

Rýži uvařte dle návodu a nechte vychladnout. Zeleninu promíchejte s rýží a přelijte dresinkem.

Upečené kuře naporcujte a podávejte přelité výpekem spolu s rýžovým salátem.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty