×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilované kuře s lehkým rýžovým salátem

Další recepty a články

Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...

Grilované kuře s lehkým rýžovým salátem

Co budete potřebovat

1 kuře, očištěné
sůl
120 g másla
3 lžíce bílého vína
1 lžíce grilovacího koření
150 g rýže
100 g kukuřice
½ červené papriky, na kostičky
½ žluté papriky, na kostičky
100 g hrášku
2 jarní cibulky, pokrájené nadrobno
100 g másla, rozpuštěného
1 lžíce grilovacího koření
Dresink:
3 lžíce limetkové šťávy
hrst čerstvých lístků koriandru
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Jak na to?

Kuře nasolte zvenku i zevnitř a nechte přes noc odležet v lednici. Rozehřejte troubu na 170 °C. Pečte na spodní příčce v pekáči s trochou vody, na roštu, 90 minut. Kuře průběžně potírejte výpekem.

Půl hodiny před koncem potřete směsí másla, koření a vína.

Rýži uvařte dle návodu a nechte vychladnout. Zeleninu promíchejte s rýží a přelijte dresinkem.

Upečené kuře naporcujte a podávejte přelité výpekem spolu s rýžovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilované kuře s lehkým rýžovým salátem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Maso
(0)

Co budete potřebovat

1 kuře, očištěné
sůl
120 g másla
3 lžíce bílého vína
1 lžíce grilovacího koření
150 g rýže
100 g kukuřice
½ červené papriky, na kostičky
½ žluté papriky, na kostičky
100 g hrášku
2 jarní cibulky, pokrájené nadrobno
100 g másla, rozpuštěného
1 lžíce grilovacího koření
Dresink:
3 lžíce limetkové šťávy
hrst čerstvých lístků koriandru
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Jak na to?

Kuře nasolte zvenku i zevnitř a nechte přes noc odležet v lednici. Rozehřejte troubu na 170 °C. Pečte na spodní příčce v pekáči s trochou vody, na roštu, 90 minut. Kuře průběžně potírejte výpekem.

Půl hodiny před koncem potřete směsí másla, koření a vína.

Rýži uvařte dle návodu a nechte vychladnout. Zeleninu promíchejte s rýží a přelijte dresinkem.

Upečené kuře naporcujte a podávejte přelité výpekem spolu s rýžovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...

Inspirujte se podobnými recepty