
Grilované kuře
Postup přípravy
Potřebujete nakrmit celou rodinu a nestrávit spoustu času přípravou jednotlivých porcí? Pak je tento recept na grilované kuře právě pro vás. Tím, že kuře zůstane v podstatě vcelku po celou dobu přípravy, ušetří vám čas a také manipulaci při grilování.
1) Nejprve omyjte a osušte kuře. Poté jej položte na pracovní plochu prsy dolu. Přestřihněte kuře podél páteře nůžkami na drůbež, a poté jej obraťte a přitlačte dlaněmi k pracovní ploše tak, aby se zploštilo. Je důležité, aby kuře drželo stále pohromadě.
2) Připravte si marinádu. Smíchejte kokosové mléko s kari pastou a cukrem, a poté vzniklou marinádou potřete celé kuře. Marinované kuře nechte odpočívat 15 minut v pokojové teplotě.
3) Ještě předtím než začnete grilovat, osolte a opepřete marinované kuře. Vložte kuře na gril kůží dolu a přikryjte jej alobalem. Takto grilujte přibližně 10 minut, poté kuře obraťte, opět přikryjte alobalem a grilujte přibližně dalších 20 minut, dokud nebude kuře hotové. Poté nechte kuře na několik minut odpočinout. Po odpočinutí můžete grilované kuře podávat.
Při servírování se vám budou opět hodit nůžky na drůbež, kterými rozdělíte kuře na jednotlivé porce. Výhodou grilování celého kuřete je, že si při výběru porce přijde každý na své.