Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilované klobouky portobello s pestem
Albert logoAlbert logo
  • Grilované klobouky portobello s pestem
Grilované klobouky portobello s pestem

Grilované klobouky portobello s pestem

Snadné
16-30 minut
0/5
Italská
Vegetariánské
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Olivy zelené 200 g
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Bazalka čerstvá 2 hrs.
  • Sůl
  • Olej olivový 7 plž
  • Kopr 1 snít.
  • Pepř
  • Žampiony portobello 8 ks
  • Balzamikový krém 2 plž
  • Rukola 200 g
  • Parmazán 50 g
  • Olivy zelené 200 g
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Bazalka čerstvá 2 hrs.
  • Sůl
  • Olej olivový 7 plž
  • Kopr 1 snít.
  • Pepř
  • Žampiony portobello 8 ks
  • Balzamikový krém 2 plž
  • Rukola 200 g
  • Parmazán 50 g

Příprava

1
Do mixéru vsypte olivy, 4 lžíce nálevu z oliv, čerstvé bylinky a 5 lžic olivového oleje. Vše rozmixujte na hladké pesto. Ochuťte solí a pepřem.
2
Žampiony portobello očistěte, oloupejte, osolte a opepřete. Opatrně nakrojte klobouky pravidelně každých 5 mm svrchu. V misce smíchejte zbylý olivový olej s balsamikem a houby v marinádě obalte. Po jedné je vyndejte z marinády a do klobouku každé houby přidejte 1 lžíci připraveného olivového pesta.
3
Takto připravené žampiony grilujte na rozpáleném grilu spodkem kloboučku nahoru zhruba 6 minut.
4
Rukolu omyjte a v misce promíchejte s nastrouhaným parmazánem.
5
Žampiony nakrájejte na plátky a podávejte s rukolovým salátem. Případně ještě znovu přelijte pestem dle chuti. Můžete servírovat s pečivem rozpečeným na grilovacím roštu.
1
Do mixéru vsypte olivy, 4 lžíce nálevu z oliv, čerstvé bylinky a 5 lžic olivového oleje. Vše rozmixujte na hladké pesto. Ochuťte solí a pepřem.
2
Žampiony portobello očistěte, oloupejte, osolte a opepřete. Opatrně nakrojte klobouky pravidelně každých 5 mm svrchu. V misce smíchejte zbylý olivový olej s balsamikem a houby v marinádě obalte. Po jedné je vyndejte z marinády a do klobouku každé houby přidejte 1 lžíci připraveného olivového pesta.
3
Takto připravené žampiony grilujte na rozpáleném grilu spodkem kloboučku nahoru zhruba 6 minut.
4
Rukolu omyjte a v misce promíchejte s nastrouhaným parmazánem.
5
Žampiony nakrájejte na plátky a podávejte s rukolovým salátem. Případně ještě znovu přelijte pestem dle chuti. Můžete servírovat s pečivem rozpečeným na grilovacím roštu.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.