Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená jehněčí kýta na víně
Albert logoAlbert logo
  • Pečená jehněčí kýta na víně

Pečená jehněčí kýta na víně

Pečená jehněčí kýta na víně
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Středomořská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Jehněčí kýta bez kosti 2 kg
  • Olej olivový 2 plž
  • Oregano čerstvé 3 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Česnek 3 strouž.
  • Rajčata krájená v plechovce 800 g
  • Červené víno 600 ml
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Jehněčí kýta bez kosti 2 kg
  • Olej olivový 2 plž
  • Oregano čerstvé 3 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Česnek 3 strouž.
  • Rajčata krájená v plechovce 800 g
  • Červené víno 600 ml
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Čekáte vzácnou návštěvu a chtěli byste připravit něco extra? Pak zvolte pečenou jehněčí kýtu na víně. Určitě nezklamete.
2
Předehřejte troubu na 200 °C.
3
Maso omyjte a osuším.
4
Do hluboké misky nebo hrnku nalijte olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixujte na kaši.
5
Maso rozprostřete na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřete olejovou kašičku s kořením.
6
Maso svážte provázkem do úhledného špalíčku, dejte na pekáč a nechte 20 minut péct v troubě.
7
Pak maso zakryjte poklicí, teplotu snížte na 150 °C a pečte 3 hodiny.
8
Občas maso otočte, případně podlijte trochou vody.
9
Po 3 hodinách vyndejte pekáč z trouby, maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou.
10
Z pekáče odeberte tuk, který se vypekl, přilijte víno, přidejte rajčata, větvičky bylinek a vráťte nepřikrytý pekáč na 40 minut zpátky do trouby.
11
Ve finále vyndejte z pekáče maso na prkýnko, zakryjte ho miskou a nechte půl hodiny odpočinout.
12
Omáčku nalijte do kastrolu, seberte z povrchu tuk a přiveďte ji k varu.
13
Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte 10 až 15 minut, dokud nezhoustne.
14
Ochuťte cukrem, případně solí a pepřem.
1
Čekáte vzácnou návštěvu a chtěli byste připravit něco extra? Pak zvolte pečenou jehněčí kýtu na víně. Určitě nezklamete.
2
Předehřejte troubu na 200 °C.
3
Maso omyjte a osuším.
4
Do hluboké misky nebo hrnku nalijte olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixujte na kaši.
5
Maso rozprostřete na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřete olejovou kašičku s kořením.
6
Maso svážte provázkem do úhledného špalíčku, dejte na pekáč a nechte 20 minut péct v troubě.
7
Pak maso zakryjte poklicí, teplotu snížte na 150 °C a pečte 3 hodiny.
8
Občas maso otočte, případně podlijte trochou vody.
9
Po 3 hodinách vyndejte pekáč z trouby, maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou.
10
Z pekáče odeberte tuk, který se vypekl, přilijte víno, přidejte rajčata, větvičky bylinek a vráťte nepřikrytý pekáč na 40 minut zpátky do trouby.
11
Ve finále vyndejte z pekáče maso na prkýnko, zakryjte ho miskou a nechte půl hodiny odpočinout.
12
Omáčku nalijte do kastrolu, seberte z povrchu tuk a přiveďte ji k varu.
13
Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte 10 až 15 minut, dokud nezhoustne.
14
Ochuťte cukrem, případně solí a pepřem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.