Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Grilované klobouky portobello s pestem

Další recepty a články

Plněná rajčata quinoovým...
Plněná rajčata...
Plněná rajčata quinoovým...
Plněná rajčata quinoovým...

Grilované klobouky portobello s pestem

Co budete potřebovat

200 g zelených oliv bez pecky
2 hrsti čerstvého koriandru
2 hrsti čerstvé bazalky
1 snítka čerstvého kopru
7 lžic olivového oleje
sůl, pepř
8 kusů žampionů portobello
2 lžíce balsamika
200 g rukoly
50 g parmazánu

Jak na to?

1. Do mixéru vsypte olivy, 4 lžíce nálevu z oliv, čerstvé bylinky a 5 lžic olivového oleje. Vše rozmixujte na hladké pesto. Ochuťte solí a pepřem.

2. Žampiony portobello očistěte, oloupejte, osolte a opepřete. Opatrně nakrojte klobouky pravidelně každých 5 mm svrchu. V misce smíchejte zbylý olivový olej s balsamikem a houby v marinádě obalte. Po jedné je vyndejte z marinády a do klobouku každé houby přidejte 1 lžíci připraveného olivového pesta.

3. Takto připravené žampiony grilujte na rozpáleném grilu spodkem kloboučku nahoru zhruba 6 minut.

4. Rukolu omyjte a v misce promíchejte s nastrouhaným parmazánem.

5. Žampiony nakrájejte na plátky a podávejte s rukolovým salátem. Případně ještě znovu přelijte pestem dle chuti. Můžete servírovat s pečivem rozpečeným na grilovacím roštu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilované klobouky portobello s pestem

Hlavní chod Snadné Italská Zelenina Grilování Vegetariánské Magazín 7-8/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

200 g zelených oliv bez pecky
2 hrsti čerstvého koriandru
2 hrsti čerstvé bazalky
1 snítka čerstvého kopru
7 lžic olivového oleje
sůl, pepř
8 kusů žampionů portobello
2 lžíce balsamika
200 g rukoly
50 g parmazánu

Jak na to?

1. Do mixéru vsypte olivy, 4 lžíce nálevu z oliv, čerstvé bylinky a 5 lžic olivového oleje. Vše rozmixujte na hladké pesto. Ochuťte solí a pepřem.

2. Žampiony portobello očistěte, oloupejte, osolte a opepřete. Opatrně nakrojte klobouky pravidelně každých 5 mm svrchu. V misce smíchejte zbylý olivový olej s balsamikem a houby v marinádě obalte. Po jedné je vyndejte z marinády a do klobouku každé houby přidejte 1 lžíci připraveného olivového pesta.

3. Takto připravené žampiony grilujte na rozpáleném grilu spodkem kloboučku nahoru zhruba 6 minut.

4. Rukolu omyjte a v misce promíchejte s nastrouhaným parmazánem.

5. Žampiony nakrájejte na plátky a podávejte s rukolovým salátem. Případně ještě znovu přelijte pestem dle chuti. Můžete servírovat s pečivem rozpečeným na grilovacím roštu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Plněná rajčata quinoovým...
Plněná rajčata quinoovým...
Plněná rajčata quinoovým...
Plněná rajčata quinoovým...

Inspirujte se podobnými recepty