Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g zelených oliv bez pecky
2 hrsti čerstvého koriandru
2 hrsti čerstvé bazalky
1 snítka čerstvého kopru
7 lžic olivového oleje
sůl, pepř
8 kusů žampionů portobello
2 lžíce balsamika
200 g rukoly
50 g parmazánu

Postup přípravy

1. Do mixéru vsypte olivy, 4 lžíce nálevu z oliv, čerstvé bylinky a 5 lžic olivového oleje. Vše rozmixujte na hladké pesto. Ochuťte solí a pepřem.

2. Žampiony portobello očistěte, oloupejte, osolte a opepřete. Opatrně nakrojte klobouky pravidelně každých 5 mm svrchu. V misce smíchejte zbylý olivový olej s balsamikem a houby v marinádě obalte. Po jedné je vyndejte z marinády a do klobouku každé houby přidejte 1 lžíci připraveného olivového pesta.

3. Takto připravené žampiony grilujte na rozpáleném grilu spodkem kloboučku nahoru zhruba 6 minut.

4. Rukolu omyjte a v misce promíchejte s nastrouhaným parmazánem.

5. Žampiony nakrájejte na plátky a podávejte s rukolovým salátem. Případně ještě znovu přelijte pestem dle chuti. Můžete servírovat s pečivem rozpečeným na grilovacím roštu.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty