Grilované klobouky portobello s pestem
Ingredience
200 g | zelených oliv bez pecky |
2 | hrsti čerstvého koriandru |
2 | hrsti čerstvé bazalky |
1 | snítka čerstvého kopru |
7 | lžic olivového oleje |
sůl, pepř | |
8 | kusů žampionů portobello |
2 | lžíce balsamika |
200 g | rukoly |
50 g | parmazánu |
Postup přípravy
1. Do mixéru vsypte olivy, 4 lžíce nálevu z oliv, čerstvé bylinky a 5 lžic olivového oleje. Vše rozmixujte na hladké pesto. Ochuťte solí a pepřem.
2. Žampiony portobello očistěte, oloupejte, osolte a opepřete. Opatrně nakrojte klobouky pravidelně každých 5 mm svrchu. V misce smíchejte zbylý olivový olej s balsamikem a houby v marinádě obalte. Po jedné je vyndejte z marinády a do klobouku každé houby přidejte 1 lžíci připraveného olivového pesta.
3. Takto připravené žampiony grilujte na rozpáleném grilu spodkem kloboučku nahoru zhruba 6 minut.
4. Rukolu omyjte a v misce promíchejte s nastrouhaným parmazánem.
5. Žampiony nakrájejte na plátky a podávejte s rukolovým salátem. Případně ještě znovu přelijte pestem dle chuti. Můžete servírovat s pečivem rozpečeným na grilovacím roštu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY