×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilované artyčoky s kořeněným aïoli

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát

Grilované artyčoky s kořeněným aïoli

Co budete potřebovat

2 velké artyčoky
Na marinádu
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky balzamikového octa
½ lžičky soli
½ lžičky mletého pepře
1 lžička sušeného oregana
2 stroužky česneku, drcené
Na aïoli
200 g majonézy
omáčka sweet chilli či podobná ostrá

Jak na to?

Artyčoky svisle rozpulte tak, aby lístky držely v obou polovinách na stonku. Ponořte je do vařící vody a vařte 40 minut. Vyndejte, nechte okapat a lžičkou vydlabejte vláknitou část okolo srdíčka, – to zanechte uvnitř.
Zatímco se artyčoky vaří, připravte marinádu. V misce smíchejte všechny ingredience a důkladně je promíchejte.
Rozehřejte gril v troubě na 180°C. Do vydlabaných artyčoků nalijte marinádu a postavte je na pekáč vyložený pečicím papírem řezem nahoru. Grilujte 15 minut, až artyčok zezlátne.
Na aïoli vmíchejte do majonézy chilli omáčku podle chuti.
Z grilovaných artyčoků odtrhávejte postupně lístky a jejich vnitřní konce namáčejte do aïoli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilované artyčoky s kořeněným aïoli

Snadné Grilování Duben , Oregano , Chilli paprička Magazín 4/2015
(0)

Co budete potřebovat

2 velké artyčoky
Na marinádu
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky balzamikového octa
½ lžičky soli
½ lžičky mletého pepře
1 lžička sušeného oregana
2 stroužky česneku, drcené
Na aïoli
200 g majonézy
omáčka sweet chilli či podobná ostrá

Jak na to?

Artyčoky svisle rozpulte tak, aby lístky držely v obou polovinách na stonku. Ponořte je do vařící vody a vařte 40 minut. Vyndejte, nechte okapat a lžičkou vydlabejte vláknitou část okolo srdíčka, – to zanechte uvnitř.
Zatímco se artyčoky vaří, připravte marinádu. V misce smíchejte všechny ingredience a důkladně je promíchejte.
Rozehřejte gril v troubě na 180°C. Do vydlabaných artyčoků nalijte marinádu a postavte je na pekáč vyložený pečicím papírem řezem nahoru. Grilujte 15 minut, až artyčok zezlátne.
Na aïoli vmíchejte do majonézy chilli omáčku podle chuti.
Z grilovaných artyčoků odtrhávejte postupně lístky a jejich vnitřní konce namáčejte do aïoli.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát

Inspirujte se podobnými recepty