×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilované artyčoky s kořeněným aïoli

Další recepty a články

Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným česnekem a...
Chřest grilovaný se sezamem
Chřest grilovaný se...
Chřest grilovaný se sezamem
Chřest grilovaný se sezamem
Těstoviny s artyčoky a...
Těstoviny s artyčoky...
Těstoviny s artyčoky a...
Těstoviny s artyčoky a...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...

Grilované artyčoky s kořeněným aïoli

Co budete potřebovat

2 velké artyčoky
Na marinádu
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky balzamikového octa
½ lžičky soli
½ lžičky mletého pepře
1 lžička sušeného oregana
2 stroužky česneku, drcené
Na aïoli
200 g majonézy
omáčka sweet chilli či podobná ostrá

Jak na to?

Artyčoky svisle rozpulte tak, aby lístky držely v obou polovinách na stonku. Ponořte je do vařící vody a vařte 40 minut. Vyndejte, nechte okapat a lžičkou vydlabejte vláknitou část okolo srdíčka, – to zanechte uvnitř.
Zatímco se artyčoky vaří, připravte marinádu. V misce smíchejte všechny ingredience a důkladně je promíchejte.
Rozehřejte gril v troubě na 180°C. Do vydlabaných artyčoků nalijte marinádu a postavte je na pekáč vyložený pečicím papírem řezem nahoru. Grilujte 15 minut, až artyčok zezlátne.
Na aïoli vmíchejte do majonézy chilli omáčku podle chuti.
Z grilovaných artyčoků odtrhávejte postupně lístky a jejich vnitřní konce namáčejte do aïoli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilované artyčoky s kořeněným aïoli

Snadné Grilování Duben Magazín 4/2015
(0)

Co budete potřebovat

2 velké artyčoky
Na marinádu
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky balzamikového octa
½ lžičky soli
½ lžičky mletého pepře
1 lžička sušeného oregana
2 stroužky česneku, drcené
Na aïoli
200 g majonézy
omáčka sweet chilli či podobná ostrá

Jak na to?

Artyčoky svisle rozpulte tak, aby lístky držely v obou polovinách na stonku. Ponořte je do vařící vody a vařte 40 minut. Vyndejte, nechte okapat a lžičkou vydlabejte vláknitou část okolo srdíčka, – to zanechte uvnitř.
Zatímco se artyčoky vaří, připravte marinádu. V misce smíchejte všechny ingredience a důkladně je promíchejte.
Rozehřejte gril v troubě na 180°C. Do vydlabaných artyčoků nalijte marinádu a postavte je na pekáč vyložený pečicím papírem řezem nahoru. Grilujte 15 minut, až artyčok zezlátne.
Na aïoli vmíchejte do majonézy chilli omáčku podle chuti.
Z grilovaných artyčoků odtrhávejte postupně lístky a jejich vnitřní konce namáčejte do aïoli.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným česnekem a...
Chřest grilovaný se sezamem
Chřest grilovaný se sezamem
Chřest grilovaný se sezamem
Chřest grilovaný se sezamem
Těstoviny s artyčoky a...
Těstoviny s artyčoky a...
Těstoviny s artyčoky a...
Těstoviny s artyčoky a...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...

Inspirujte se podobnými recepty