×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaná zelenina s křupavým toastem

Další recepty a články

Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji...
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s...
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se...
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem
Křupavé kuře s medovým lilkem
Křupavé kuře s...
Křupavé kuře s medovým lilkem
Křupavé kuře s medovým lilkem

Grilovaná zelenina s křupavým toastem

Tip do kuchyně

 

Dnešní odrůdy lilku již nebývají hořké, proto není nutné je nechat vypotit. Záleží ale na vás.

Co budete potřebovat

1 velký lilek
sůl, různobarevný pepř
2 cukety
olivový olej na potření
4 ciabatty, horizontálně rozříznuté
8 velkých sušených rajčat, naložených v oleji
500 g mozzarelly, natrhané

Jak na to?

Připravte si na grilu svěží předkrm, jako je grilovaná zelenina s křupavým toustem.

1) Lilek po delší straně nakrájejte na tenké plátky, rozložte je na prkénko a z obou stran osolte. Nechte 10 minut vypotit.

2) Cukety rovněž nakrájejte na plátky, osolte, a pak veškerou zeleninu potřete olivovým olejem a z obou stran ogrilujte.

3) Ciabatty rozřízněte, potřete olejem a opečte dokřupava.

4) Pak na všechny půlky rozdělte zeleninu, přidejte po jednom sušeném rajčeti a větším kousku mozzarelly. Opepřete a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná zelenina s křupavým toastem

Předkrm Velmi snadné Italská Vegetariánské Grilování Grilování Lilek Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (7)

Tip do kuchyně

 

Dnešní odrůdy lilku již nebývají hořké, proto není nutné je nechat vypotit. Záleží ale na vás.

Co budete potřebovat

1 velký lilek
sůl, různobarevný pepř
2 cukety
olivový olej na potření
4 ciabatty, horizontálně rozříznuté
8 velkých sušených rajčat, naložených v oleji
500 g mozzarelly, natrhané

Jak na to?

Připravte si na grilu svěží předkrm, jako je grilovaná zelenina s křupavým toustem.

1) Lilek po delší straně nakrájejte na tenké plátky, rozložte je na prkénko a z obou stran osolte. Nechte 10 minut vypotit.

2) Cukety rovněž nakrájejte na plátky, osolte, a pak veškerou zeleninu potřete olivovým olejem a z obou stran ogrilujte.

3) Ciabatty rozřízněte, potřete olejem a opečte dokřupava.

4) Pak na všechny půlky rozdělte zeleninu, přidejte po jednom sušeném rajčeti a větším kousku mozzarelly. Opepřete a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Grilované lilky s bazalkovým...
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem
Lilkové závitky se špenátem
Křupavé kuře s medovým lilkem
Křupavé kuře s medovým lilkem
Křupavé kuře s medovým lilkem
Křupavé kuře s medovým lilkem

Inspirujte se podobnými recepty