Grilovaná vepřová panenka v hoisin omáčce a asijský salát
Ingredience
600 g | vepřové panenky |
3 | lžíce hoisin omáčky |
3 | lžíce sezamového oleje |
Salát: | |
---|---|
½ | hlávky červeného zelí |
2 | mrkve |
2 | jarní cibulky |
1 | hrst koriandru |
2 | lžíce sezamových semínek |
Zálivka: | |
3 | lžíce řepkového oleje |
2 | lžíce sezamového oleje |
3 | lžíce rýžového octa |
3 | lžíce rybí omáčky |
1 | lžička medu |
Postup přípravy
V míse smíchejte hoisin omáčku a sezamový olej. Maso nakrájejte na kostky a vložte do marinády. V lednici nechte odležet alespoň 60 minut. Připravte zálivku na salát smícháním všech potřebných ingrediencí. Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte nahrubo, jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky a korindr nahrubo. Vše smíchejte a zalijte zálivkou. Maso napíchejte na špejle a vložte na rozpálenou mřížku grilu. Grilujte na mírném žáru 3-5 minut z obou stran. Hotové maso servírujte s asijským salátem.
Tip: Aby dřevěné špejle vydrželi žár grilu, namočte je předtím alespoň na hodinu do misky s vodou.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY