×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Grilovaná vepřová panenka v hoisin omáčce a asijský salát

Co budete potřebovat

600 g vepřové panenky
3 lžíce hoisin omáčky
3 lžíce sezamového oleje
Salát:
½ hlávky červeného zelí
2 mrkve
2 jarní cibulky
1 hrst koriandru
2 lžíce sezamových semínek
Zálivka:
3 lžíce řepkového oleje
2 lžíce sezamového oleje
3 lžíce rýžového octa
3 lžíce rybí omáčky
1 lžička medu

Jak na to?

V míse smíchejte hoisin omáčku a sezamový olej. Maso nakrájejte na kostky a vložte do marinády. V lednici nechte odležet alespoň 60 minut. Připravte zálivku na salát smícháním všech potřebných ingrediencí. Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte nahrubo, jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky a korindr nahrubo. Vše smíchejte a zalijte zálivkou. Maso napíchejte na špejle a vložte na rozpálenou mřížku grilu. Grilujte na mírném žáru 3-5 minut z obou stran. Hotové maso servírujte s asijským salátem.

Tip: Aby dřevěné špejle vydrželi žár grilu, namočte je předtím alespoň na hodinu do misky s vodou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná vepřová panenka v hoisin omáčce a asijský salát

Hlavní chod Snadné Maso Grilování
(0)

Co budete potřebovat

600 g vepřové panenky
3 lžíce hoisin omáčky
3 lžíce sezamového oleje
Salát:
½ hlávky červeného zelí
2 mrkve
2 jarní cibulky
1 hrst koriandru
2 lžíce sezamových semínek
Zálivka:
3 lžíce řepkového oleje
2 lžíce sezamového oleje
3 lžíce rýžového octa
3 lžíce rybí omáčky
1 lžička medu

Jak na to?

V míse smíchejte hoisin omáčku a sezamový olej. Maso nakrájejte na kostky a vložte do marinády. V lednici nechte odležet alespoň 60 minut. Připravte zálivku na salát smícháním všech potřebných ingrediencí. Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte nahrubo, jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky a korindr nahrubo. Vše smíchejte a zalijte zálivkou. Maso napíchejte na špejle a vložte na rozpálenou mřížku grilu. Grilujte na mírném žáru 3-5 minut z obou stran. Hotové maso servírujte s asijským salátem.

Tip: Aby dřevěné špejle vydrželi žár grilu, namočte je předtím alespoň na hodinu do misky s vodou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY