Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaná vepřová panenka v hoisin omáčce a asijský salát

Grilovaná vepřová panenka v hoisin omáčce a asijský salát

Ingredience

600 g vepřové panenky
3 lžíce hoisin omáčky
3 lžíce sezamového oleje
Salát:
½ hlávky červeného zelí
2 mrkve
2 jarní cibulky
1 hrst koriandru
2 lžíce sezamových semínek
Zálivka:
3 lžíce řepkového oleje
2 lžíce sezamového oleje
3 lžíce rýžového octa
3 lžíce rybí omáčky
1 lžička medu

Postup přípravy

V míse smíchejte hoisin omáčku a sezamový olej. Maso nakrájejte na kostky a vložte do marinády. V lednici nechte odležet alespoň 60 minut. Připravte zálivku na salát smícháním všech potřebných ingrediencí. Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte nahrubo, jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky a korindr nahrubo. Vše smíchejte a zalijte zálivkou. Maso napíchejte na špejle a vložte na rozpálenou mřížku grilu. Grilujte na mírném žáru 3-5 minut z obou stran. Hotové maso servírujte s asijským salátem.

Tip: Aby dřevěné špejle vydrželi žár grilu, namočte je předtím alespoň na hodinu do misky s vodou.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty