Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

50 ml olivového oleje
200 ml rajčatového protlaku
50 ml javorového sirupu
1 lžička sójové omáčky
1 lžička uzené mleté papriky
5 lžic jablečného octa
50 ml vody
1 lžička mletého česneku
1 lžička mleté cibule
sůl
pepř
450 g uzeného bio tempehu NP Veggie
2 jarní cibulky

Postup přípravy

1. Do hrnce dejte 50 ml olivového oleje, 200 ml rajčatového protlaku, lžíci javorového sirupu, lžičku sójové omáčky, lžičku uzené mleté papriky, 5 lžic jablečného octa, 50 ml vody, lžičku mletého česneku a cibule. Vše smíchejte a pomalu přiveďte k varu, aby se omáčka spojila. Pak sundejte z plotny. Nakonec osolte a opepřete dle chuti. Nechte vychladnout a přelijte do uzavíratelné sklenice.
2. Nakrájejte 450 g uzeného tempehu na půl centimetru široké plátky. Vyskládejte je na plech, potřete z obou stran připravenou BBQ omáčkou a nechte hodinu marinovat.
3. Pak na rozpáleném grilu, na nižším žáru, opékejte tempeh z každé strany asi 2 minuty.
4. Omyjte 2 jarní cibulky a nakrájejte je nadrobno. Tempeh přendejte na tác, pokapejte BBQ omáčkou a ozdobte čerstvou cibulkou. Dobrou chuť!

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty