Grilovaná veganská „žebírka“ z tempehu
Ingredience
50 ml | olivového oleje |
200 ml | rajčatového protlaku |
50 ml | javorového sirupu |
1 | lžička sójové omáčky |
1 | lžička uzené mleté papriky |
5 | lžic jablečného octa |
50 ml | vody |
1 | lžička mletého česneku |
1 | lžička mleté cibule |
sůl | |
pepř | |
450 g | uzeného bio tempehu NP Veggie |
2 | jarní cibulky |
Postup přípravy
1. Do hrnce dejte 50 ml olivového oleje, 200 ml rajčatového protlaku, lžíci javorového sirupu, lžičku sójové omáčky, lžičku uzené mleté papriky, 5 lžic jablečného octa, 50 ml vody, lžičku mletého česneku a cibule. Vše smíchejte a pomalu přiveďte k varu, aby se omáčka spojila. Pak sundejte z plotny. Nakonec osolte a opepřete dle chuti. Nechte vychladnout a přelijte do uzavíratelné sklenice.
2. Nakrájejte 450 g uzeného tempehu na půl centimetru široké plátky. Vyskládejte je na plech, potřete z obou stran připravenou BBQ omáčkou a nechte hodinu marinovat.
3. Pak na rozpáleném grilu, na nižším žáru, opékejte tempeh z každé strany asi 2 minuty.
4. Omyjte 2 jarní cibulky a nakrájejte je nadrobno. Tempeh přendejte na tác, pokapejte BBQ omáčkou a ozdobte čerstvou cibulkou. Dobrou chuť!
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY