Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

NA RAJČATA
4 střední rajčata
hrst čerstvého tymiánu rozmarýnu a šalvěje
nebo Provensálské koření
sůl
1 lžíce strouhanky
150 ml olivového oleje extra virgin
20 stroužků česneku, oloupaných
15 větviček tymiánu
NA ZELENINU
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na silnější kolečka
1 cuketa, nakrájená na 8 plátků
2 žluté papriky, nakrájené podélně na čtvrtiny
1 střední lilek, nakrájený na plátky
hrubá mořská sůl
NA NOKY
50 g sýru nivy, nastrouhaného
50 g sýru eidam 30%, nastrouhaného
100 g bílého jogurtu
1 lžíce odtučněného tvarohu
sůl a pepř
NA OMÁČKU
25 g krystalového cukru
150 ml tmavého octa balsamico

Postup přípravy

Každou část jídla připravujte postupně. Začněte pečenými rajčaty. Plech vyložte pečicím papírem. Rozpalte troubu na 180 °C. Seřízněte špičky rajčat, od stopky vydlabejte asi čtvrtinu dužiny, kam vložte bylinky nebo koření a osolte. Plněná rajčata posypte strouhankou a vložte na plech, zalijte olejem, poházejte na něj 20 oloupaných stroužků česneku, stonky tymiánu a grilujte 10 minut.
Zatím si připravte zeleninu na grilování. Plech pokapejte olejem a vložte na něj cibuli, papriky, cuketu, brambůrky a lilek. Osolte a krátce grilujte, aby zelenina zůstala mírně křupavá. Ogrilovanou zeleninu vyjměte a udržujete teplou. Na stejný plech dejte brambůrky, osolte a pečte je v troubě asi 25 minut.
Oba sýry, jogurt a tvaroh smíchejte, osolte a opepřete a vytvarujte noky. Na omáčku povařte do zhoustnutí cukr s balsamicem. Měla by být jemně hustá. Rajčata a zeleninu podávejte s noky. Vše pokapejte omáčkou.

Pomohl vám recept?
5hodnocení3

Další videorecepty