Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaná provensálská rajčata s nokem z nivy
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaná provensálská rajčata s nokem z nivy
Grilovaná provensálská rajčata s nokem z nivy

Grilovaná provensálská rajčata s nokem z nivy

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Italská
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Tymián čerstvý 1 svaz.
  • Rajče 4 ks
  • Šalvěj 1 hrs.
  • Koření provensálské
  • Strouhanka 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
  • Olej olivový 170 ml
  • Cuketa 1 ks
  • Eidam strouhaný 50 g
  • Lilek 1 ks
  • Sýr Niva 50 g
  • Česnek 20 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Tvaroh odtučněný 1 plž
  • Jogurt bílý 100 g
  • Cukr krupicový 25 g
  • Balzamikový ocet 150 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 1 svaz.
  • Rajče 4 ks
  • Šalvěj 1 hrs.
  • Koření provensálské
  • Strouhanka 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
  • Olej olivový 170 ml
  • Cuketa 1 ks
  • Eidam strouhaný 50 g
  • Lilek 1 ks
  • Sýr Niva 50 g
  • Česnek 20 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Tvaroh odtučněný 1 plž

Příprava

1
Každou část jídla připravujte postupně. Začněte pečenými rajčaty. Plech vyložte pečicím papírem. Rozpalte troubu na 180 °C. Seřízněte špičky rajčat, od stopky vydlabejte asi čtvrtinu dužiny, kam vložte bylinky nebo koření a osolte. Plněná rajčata posypte strouhankou a vložte na plech, zalijte olejem, poházejte na něj 20 oloupaných stroužků česneku, stonky tymiánu a grilujte 10 minut.
2
Zatím si připravte zeleninu na grilování. Plech pokapejte olejem a vložte na něj cibuli, papriky, cuketu, brambůrky a lilek. Osolte a krátce grilujte, aby zelenina zůstala mírně křupavá. Ogrilovanou zeleninu vyjměte a udržujete teplou. Na stejný plech dejte brambůrky, osolte a pečte je v troubě asi 25 minut.
3
Oba sýry, jogurt a tvaroh smíchejte, osolte a opepřete a vytvarujte noky. Na omáčku povařte do zhoustnutí cukr s balsamicem. Měla by být jemně hustá. Rajčata a zeleninu podávejte s noky. Vše pokapejte omáčkou.
1
Každou část jídla připravujte postupně. Začněte pečenými rajčaty. Plech vyložte pečicím papírem. Rozpalte troubu na 180 °C. Seřízněte špičky rajčat, od stopky vydlabejte asi čtvrtinu dužiny, kam vložte bylinky nebo koření a osolte. Plněná rajčata posypte strouhankou a vložte na plech, zalijte olejem, poházejte na něj 20 oloupaných stroužků česneku, stonky tymiánu a grilujte 10 minut.
2
Zatím si připravte zeleninu na grilování. Plech pokapejte olejem a vložte na něj cibuli, papriky, cuketu, brambůrky a lilek. Osolte a krátce grilujte, aby zelenina zůstala mírně křupavá. Ogrilovanou zeleninu vyjměte a udržujete teplou. Na stejný plech dejte brambůrky, osolte a pečte je v troubě asi 25 minut.
3
Oba sýry, jogurt a tvaroh smíchejte, osolte a opepřete a vytvarujte noky. Na omáčku povařte do zhoustnutí cukr s balsamicem. Měla by být jemně hustá. Rajčata a zeleninu podávejte s noky. Vše pokapejte omáčkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.