×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaná provensálská rajčata s nokem z nivy

Inspirujte se podobnými recepty

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní

Grilovaná provensálská rajčata s nokem z nivy

Co budete potřebovat

NA RAJČATA
4 střední rajčata
hrst čerstvého tymiánu rozmarýnu a šalvěje
nebo Provensálské koření
sůl
1 lžíce strouhanky
150 ml olivového oleje extra virgin
20 stroužků česneku, oloupaných
15 větviček tymiánu
NA ZELENINU
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na silnější kolečka
1 cuketa, nakrájená na 8 plátků
2 žluté papriky, nakrájené podélně na čtvrtiny
1 střední lilek, nakrájený na plátky
hrubá mořská sůl
NA NOKY
50 g sýru nivy, nastrouhaného
50 g sýru eidam 30%, nastrouhaného
100 g bílého jogurtu
1 lžíce odtučněného tvarohu
sůl a pepř
NA OMÁČKU
25 g krystalového cukru
150 ml tmavého octa balsamico

Jak na to?

Každou část jídla připravujte postupně. Začněte pečenými rajčaty. Plech vyložte pečicím papírem. Rozpalte troubu na 180 °C. Seřízněte špičky rajčat, od stopky vydlabejte asi čtvrtinu dužiny, kam vložte bylinky nebo koření a osolte. Plněná rajčata posypte strouhankou a vložte na plech, zalijte olejem, poházejte na něj 20 oloupaných stroužků česneku, stonky tymiánu a grilujte 10 minut.
Zatím si připravte zeleninu na grilování. Plech pokapejte olejem a vložte na něj cibuli, papriky, cuketu, brambůrky a lilek. Osolte a krátce grilujte, aby zelenina zůstala mírně křupavá. Ogrilovanou zeleninu vyjměte a udržujete teplou. Na stejný plech dejte brambůrky, osolte a pečte je v troubě asi 25 minut.
Oba sýry, jogurt a tvaroh smíchejte, osolte a opepřete a vytvarujte noky. Na omáčku povařte do zhoustnutí cukr s balsamicem. Měla by být jemně hustá. Rajčata a zeleninu podávejte s noky. Vše pokapejte omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná provensálská rajčata s nokem z nivy

Hlavní chod Snadné Italská Něco lehkého Vegetariánské Tip týdne , Rozmarýn , Tymián , Rajče
Průměrné hodnocení 2 (3)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

NA RAJČATA
4 střední rajčata
hrst čerstvého tymiánu rozmarýnu a šalvěje
nebo Provensálské koření
sůl
1 lžíce strouhanky
150 ml olivového oleje extra virgin
20 stroužků česneku, oloupaných
15 větviček tymiánu
NA ZELENINU
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na silnější kolečka
1 cuketa, nakrájená na 8 plátků
2 žluté papriky, nakrájené podélně na čtvrtiny
1 střední lilek, nakrájený na plátky
hrubá mořská sůl
NA NOKY
50 g sýru nivy, nastrouhaného
50 g sýru eidam 30%, nastrouhaného
100 g bílého jogurtu
1 lžíce odtučněného tvarohu
sůl a pepř
NA OMÁČKU
25 g krystalového cukru
150 ml tmavého octa balsamico

Jak na to?

Každou část jídla připravujte postupně. Začněte pečenými rajčaty. Plech vyložte pečicím papírem. Rozpalte troubu na 180 °C. Seřízněte špičky rajčat, od stopky vydlabejte asi čtvrtinu dužiny, kam vložte bylinky nebo koření a osolte. Plněná rajčata posypte strouhankou a vložte na plech, zalijte olejem, poházejte na něj 20 oloupaných stroužků česneku, stonky tymiánu a grilujte 10 minut.
Zatím si připravte zeleninu na grilování. Plech pokapejte olejem a vložte na něj cibuli, papriky, cuketu, brambůrky a lilek. Osolte a krátce grilujte, aby zelenina zůstala mírně křupavá. Ogrilovanou zeleninu vyjměte a udržujete teplou. Na stejný plech dejte brambůrky, osolte a pečte je v troubě asi 25 minut.
Oba sýry, jogurt a tvaroh smíchejte, osolte a opepřete a vytvarujte noky. Na omáčku povařte do zhoustnutí cukr s balsamicem. Měla by být jemně hustá. Rajčata a zeleninu podávejte s noky. Vše pokapejte omáčkou.

Inspirujte se podobnými recepty

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019