
Grilovaná pražma s kořením pěti vůní
Vlastní směs koření pěti vůní vytvoříte smícháním mletého badyánu, mleté skořice, mletých semínek fenyklu, drceného černého pepře a drceného hřebíčku.
Postup přípravy
1. Smíchejte část nasekaného koriandru i s natí, nastrouhaný zázvor, nakrájenou jarní cibulku, rozdrcený česnek, chilli, limetkovou kůru a špetku mořské soli.
2. Ryby na boku nakrojte do hloubky 1 cm a na kůži udělejte několik šikmých zářezů. Dovnitř a do zářezů vmasírujte koření pěti vůní, připravenou směs, pokapejte olejem a zlehka posolte. Nechte 30 minut odležet.
3. Ryby položte na rozpálený rošt a grilujte asi 6–10 minut (podle velikosti). Otočte, potřete zbývající směsí a grilujte dalších 6–10 minut.
4. Pokapejte limetkovou šťávou, ozdobte klínky limetky a posypte lístky koriandru.
Pomohl vám recept?
1hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod