Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaná pražma s kořením pěti vůní

Grilovaná pražma s kořením pěti vůní

Vlastní směs koření pěti vůní vytvoříte smícháním mletého badyánu, mleté skořice, mletých semínek fenyklu, drceného černého pepře a drceného hřebíčku.

Ingredience

1 hrst koriandru
6cm kousek zázvoru
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
1 lžíce chilli kousků
1 limetka
1 lžíce mořské soli
2 lžíce čínského koření pěti vůní
4 menší pražmy
1 lžíce sezamového oleje

Postup přípravy

1. Smíchejte část nasekaného koriandru i s natí, nastrouhaný zázvor, nakrájenou jarní cibulku, rozdrcený česnek, chilli, limetkovou kůru a špetku mořské soli.
2. Ryby na boku nakrojte do hloubky 1 cm a na kůži udělejte několik šikmých zářezů. Dovnitř a do zářezů vmasírujte koření pěti vůní, připravenou směs, pokapejte olejem a zlehka posolte. Nechte 30 minut odležet.
3. Ryby položte na rozpálený rošt a grilujte asi 6–10 minut (podle velikosti). Otočte, potřete zbývající směsí a grilujte dalších 6–10 minut.
4. Pokapejte limetkovou šťávou, ozdobte klínky limetky a posypte lístky koriandru.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty