Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Grilovaná pražma s kořením pěti vůní

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zázvorem,...
Čínské nudle se...
Čínské nudle se zázvorem,...
Čínské nudle se zázvorem,...
Zelené karí se seitanem
Zelené karí se...
Zelené karí se seitanem
Zelené karí se seitanem

Grilovaná pražma s kořením pěti vůní

Co budete potřebovat

1 hrst koriandru
6cm kousek zázvoru
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
1 lžíce chilli kousků
1 limetka
1 lžíce mořské soli
2 lžíce čínského koření pěti vůní
4 menší pražmy
1 lžíce sezamového oleje

Jak na to?

1. Smíchejte část nasekaného koriandru i s natí, nastrouhaný zázvor, nakrájenou jarní cibulku, rozdrcený česnek, chilli, limetkovou kůru a špetku mořské soli.
2. Ryby na boku nakrojte do hloubky 1 cm a na kůži udělejte několik šikmých zářezů. Dovnitř a do zářezů vmasírujte koření pěti vůní, připravenou směs, pokapejte olejem a zlehka posolte. Nechte 30 minut odležet.
3. Ryby položte na rozpálený rošt a grilujte asi 6–10 minut (podle velikosti). Otočte, potřete zbývající směsí a grilujte dalších 6–10 minut.
4. Pokapejte limetkovou šťávou, ozdobte klínky limetky a posypte lístky koriandru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná pražma s kořením pěti vůní

Hlavní chod Velmi snadné Asijská Chuťovky Párty Bezlepkové Bez laktózy Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)
Vlastní směs koření pěti vůní vytvoříte smícháním mletého badyánu, mleté skořice, mletých semínek fenyklu, drceného černého pepře a drceného hřebíčku.

Co budete potřebovat

1 hrst koriandru
6cm kousek zázvoru
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
1 lžíce chilli kousků
1 limetka
1 lžíce mořské soli
2 lžíce čínského koření pěti vůní
4 menší pražmy
1 lžíce sezamového oleje

Jak na to?

1. Smíchejte část nasekaného koriandru i s natí, nastrouhaný zázvor, nakrájenou jarní cibulku, rozdrcený česnek, chilli, limetkovou kůru a špetku mořské soli.
2. Ryby na boku nakrojte do hloubky 1 cm a na kůži udělejte několik šikmých zářezů. Dovnitř a do zářezů vmasírujte koření pěti vůní, připravenou směs, pokapejte olejem a zlehka posolte. Nechte 30 minut odležet.
3. Ryby položte na rozpálený rošt a grilujte asi 6–10 minut (podle velikosti). Otočte, potřete zbývající směsí a grilujte dalších 6–10 minut.
4. Pokapejte limetkovou šťávou, ozdobte klínky limetky a posypte lístky koriandru.

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zázvorem,...
Čínské nudle se zázvorem,...
Čínské nudle se zázvorem,...
Čínské nudle se zázvorem,...
Zelené karí se seitanem
Zelené karí se seitanem
Zelené karí se seitanem
Zelené karí se seitanem

Inspirujte se podobnými recepty