Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaná pražma s batátovou kaší

Grilovaná pražma s batátovou kaší

Ingredience

600 g batátů
sůl
100g bílého jogurtu
100 g smetany (12%)
1 lžička hrubozrnné hořčice
pepř
1 hrst čerstvého koriandru
4 pražmy královské
90 ml olivového oleje
1 bio citron
15 g dýňových semínek

Postup přípravy

1. Očištěné batáty oloupejte, nakrájejte na stejně velké kousky a dejte vařit do mírně osolené vody doměkka. Vodu slijte a batáty vymixujte ponorným mixérem s bílým jogurtem a smetanou dohladka. Dochuťte hořčicí, solí a pepřem. Nakonec vmíchejte polovinu
nasekaného čerstvého koriandru.
2. Pražmu zbavte šupin, omyjte a osušte papírovou utěrkou. Po obou stranách ryby udělejte
ostrým nožem několik zářezů. Pražmu potřete olivovým olejem a ze všech stran osolte.
Dobře omytý citron nakrájejte na kolečka a vložte dovnitř. Grilujte z každé strany 4 minuty.
3. Pražmu servírujte s batátovou kaší, opraženými dýňovými semínky a ozdobte zbylým
koriandrem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty