Grilovaná pražma s batátovou kaší
Ingredience
600 g | batátů |
sůl | |
100g | bílého jogurtu |
100 g | smetany (12%) |
1 | lžička hrubozrnné hořčice |
pepř | |
1 | hrst čerstvého koriandru |
4 | pražmy královské |
90 ml | olivového oleje |
1 | bio citron |
15 g | dýňových semínek |
Postup přípravy
1. Očištěné batáty oloupejte, nakrájejte na stejně velké kousky a dejte vařit do mírně osolené vody doměkka. Vodu slijte a batáty vymixujte ponorným mixérem s bílým jogurtem a smetanou dohladka. Dochuťte hořčicí, solí a pepřem. Nakonec vmíchejte polovinu
nasekaného čerstvého koriandru.
2. Pražmu zbavte šupin, omyjte a osušte papírovou utěrkou. Po obou stranách ryby udělejte
ostrým nožem několik zářezů. Pražmu potřete olivovým olejem a ze všech stran osolte.
Dobře omytý citron nakrájejte na kolečka a vložte dovnitř. Grilujte z každé strany 4 minuty.
3. Pražmu servírujte s batátovou kaší, opraženými dýňovými semínky a ozdobte zbylým
koriandrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY