
Zapékané sladké brambory

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Máslo 40 g
- Pórek 2 ks
- Česnek 2 strouž.
- Sůl
- Pepř
- Batáty 800 g
- Brambory červené 800 g
- Olej olivový 4 plž
- Cheddar strouhaný 300 g
- Šalvěj čerstvá 1 hrs.
- Máslo 40 g
- Pórek 2 ks
- Česnek 2 strouž.
- Sůl
- Pepř
- Batáty 800 g
- Brambory červené 800 g
- Olej olivový 4 plž
- Cheddar strouhaný 300 g
- Šalvěj čerstvá 1 hrs.
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 200 °C.
- 2V rendlíku rozehřejte máslo a opečte na něm pórek s česnekem dosklovata. Trvá to tak 5 minut.
- 3Sladké i červené brambory promíchejte v míse s olejem, osolte a opepřete.
- 4Vymažte 6–8 forem velikosti porce máslem, úhledně do nich navrstvěte brambory, rozprostřete na ně pórek, posypte šalvějí a nakonec sýrem.
- 5Přikryjte volně alobalem a pečte 30 minut. Pak alobal sundejte a pečte dalších 30 minut dozlatova. Ozdobte šalvějí.
- 1Troubu předehřejte na 200 °C.
- 2V rendlíku rozehřejte máslo a opečte na něm pórek s česnekem dosklovata. Trvá to tak 5 minut.
- 3Sladké i červené brambory promíchejte v míse s olejem, osolte a opepřete.
- 4Vymažte 6–8 forem velikosti porce máslem, úhledně do nich navrstvěte brambory, rozprostřete na ně pórek, posypte šalvějí a nakonec sýrem.
- 5Přikryjte volně alobalem a pečte 30 minut. Pak alobal sundejte a pečte dalších 30 minut dozlatova. Ozdobte šalvějí.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.