Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaná panenka s chřestem

Grilovaná panenka s chřestem

Ingredience

160 g pomerančové marmelády
3 lžíce srirachy
sůl
pepř
800 g vepřové panenky
500 g zeleného/bílého chřestu
80 ml olivového oleje
1 svazek koriandru
100 ml smetany (12 %)
100 ml zakysané smetany
1 stroužek česneku
1 limeta
1 zelená paprička jalapeño

Postup přípravy

1. V míse smíchejte marmeládu se srirachou, solí a pepřem. Polovinu marinády dejte stranou.
Očištěnou panenku pokrájejte na 1,5cm plátky, obalte polovinou marinády a nechte 10 minut
odpočívat.
2. Panenku grilujte na rozpáleném grilu 5 minut z každé strany. Během grilování ji zakryjte.
Potřete maso zbylou marinádou a dejte stranou.
3. Omytý chřest zbavte dřevnatých konců, zakápněte 30 ml olivového oleje, osolte a opepřete.
Rozložte na grilovací pánev a grilujte 5 minut z jedné strany, obraťte a grilujte další minutu.
4. Připravte omáčku. Rozmixujte koriandr se smetanou, zakysanou smetanou, česnekem,
šťávou z 1 limety, papričkou jalapeño, solí a pepřem. Chřest rozdělte na talíře a servírujte s
grilovanou panenkou přelitou omáčkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty