
Grilovaná kuřecí stehna s nivovým dipem a zeleninovými hranolky
Postup přípravy
1. Připravte si uzavíratelný sáček. Vsypte do něj mouku, kajenský pepř, uzenou papriku a smíchejte protřepáním.
Omytá a osušená kuřecí stehna osolte, opepřete a vložte do sáčku. Sáček protřepejte tak, aby koření rovnoměrně
obalilo maso. Kuře pak rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20
minut. Maso obraťte a pečte dalších 10 minut dozlatova. Potřete ho vypečenou šťávou a udržujte teplé ve
vypnuté troubě.
2. Mezitím oddělte žloutky od bílků a v kuchyňským robotu nebo metličkou ušlehejte žloutky. Pomalým
rovnoměrným proudem přilévejte olej, dokud nebude omáčka hustá a lesklá. Pak přidejte 2 lžíce citronové šťávy,
ocet, hořčici, zakysanou smetanu a nastrouhanou nivu. Vše důkladně promíchejte.
3. Mrkev a řapíkatý celer očistěte a pokrájejte na hranolky. Kuře podávejte se sýrovou omáčkou a zeleninou.