
Grilovaná kuřecí prsa s grilovanými meruňkami
Ingredience
7 | meruněk |
150 ml | bílého vína |
1 | špetka chilli koření |
1 | větvička rozmarýnu |
1 | lžíce javorového sirupu |
sůl, pepř | |
1 | citron |
2 | lžíce olivového oleje Kreolis |
1 | lžička dijonské hořčice |
2 | lžičky meruňkového džemu |
600 g | kuřecích prsou |
1 | salátová okurka |
2 | jarní cibulky |
50 g | polníčku |
50 g | baby špenátu |
1 | bageta |
Postup přípravy
Na marinádu smíchejte v malém rendlíku tři nadrobno pokrájené meruňky, víno, špetku chilli, rozmarýn, sirup a přiveďte k varu. Pomalu vařte 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.
Polovinu marinády přidejte ke kuřeti a nechte v chladu odležet 15 minut až 24 hodin.
Na dresink smíchejte šťávu z citronu, olej, hořčici a džem. Osolte a opepřete podle chuti.
Okurky nakrájejte na tenké plátky, jarní cibulku nadrobno.
Na rozpáleném grilu opečte kuře dozlatova, přidejte zbylé rozpůlené meruňky a pokrájenou bagetu, dokud na nich není patrná grilovací mřížka.
Na talíře rozdělte polníček, špenát, okurku, jarní cibulku a pokrájené kuře, které potřete zbytkem marinády. Servírujte s opečenou bagetkou a dresinkem stranou.
TIP : užijte si svěží chuť meruněk
VITAMIN C a A ,přispívají k normální funkci imunitního systému