Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaná kuřecí prsa s grilovanými meruňkami

Grilovaná kuřecí prsa s grilovanými meruňkami

Ingredience

7 meruněk
150 ml bílého vína
1 špetka chilli koření
1 větvička rozmarýnu
1 lžíce javorového sirupu
sůl, pepř
1 citron
2 lžíce olivového oleje Kreolis
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky meruňkového džemu
600 g kuřecích prsou
1 salátová okurka
2 jarní cibulky
50 g polníčku
50 g baby špenátu
1 bageta

Postup přípravy

Na marinádu smíchejte v malém rendlíku tři nadrobno pokrájené meruňky, víno, špetku chilli, rozmarýn, sirup a přiveďte k varu. Pomalu vařte 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.
Polovinu marinády přidejte ke kuřeti a nechte v chladu odležet 15 minut až 24 hodin.
Na dresink smíchejte šťávu z citronu, olej, hořčici a džem. Osolte a opepřete podle chuti.
Okurky nakrájejte na tenké plátky, jarní cibulku nadrobno.
Na rozpáleném grilu opečte kuře dozlatova, přidejte zbylé rozpůlené meruňky a pokrájenou bagetu, dokud na nich není patrná grilovací mřížka.
Na talíře rozdělte polníček, špenát, okurku, jarní cibulku a pokrájené kuře, které potřete zbytkem marinády. Servírujte s opečenou bagetkou a dresinkem stranou.

TIP : užijte si svěží chuť meruněk
VITAMIN C a A ,přispívají k normální funkci imunitního systému

Pomohl vám recept?

Další videorecepty