×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Grilovaná krůtí prsa po zámecku

Inspirujte se podobnými recepty

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní

Grilovaná krůtí prsa po zámecku

Co budete potřebovat

800 g krůtích prsou
olivový olej
sůl
hrst petrželky kudrnky
2 citróny
1 lžíce červené kari pasty
40 ml Martini extra dry
100 g másla
250 g zakysané smetany

Jak na to?

Krůtí prso nakrájejte na čtyři steaky a lehce rozklepejte. V míse vymíchejte marinádu z olivového oleje, soli, sekané petrželky, citrónové šťávy i kůry (kůra jen z jednoho citrónu), Martini a kari pasty. Do marinády vložte plátky masa a nechte odležet - ideálně přes noc. Maso opékejte na grilu několik minut z obou stran. Při grilování potírejte marinádou a na závěr vložte na maso plátek másla a nechte rozpustit. Podávejte se salátem, grilovanou zeleninou nebo pečivem společně se zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná krůtí prsa po zámecku

Hlavní chod Velmi snadné Grilování Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

800 g krůtích prsou
olivový olej
sůl
hrst petrželky kudrnky
2 citróny
1 lžíce červené kari pasty
40 ml Martini extra dry
100 g másla
250 g zakysané smetany

Jak na to?

Krůtí prso nakrájejte na čtyři steaky a lehce rozklepejte. V míse vymíchejte marinádu z olivového oleje, soli, sekané petrželky, citrónové šťávy i kůry (kůra jen z jednoho citrónu), Martini a kari pasty. Do marinády vložte plátky masa a nechte odležet - ideálně přes noc. Maso opékejte na grilu několik minut z obou stran. Při grilování potírejte marinádou a na závěr vložte na maso plátek másla a nechte rozpustit. Podávejte se salátem, grilovanou zeleninou nebo pečivem společně se zakysanou smetanou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Inspirujte se podobnými recepty

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní

Inspirujte se podobnými recepty