
Grilovaná krkovice na medu
Ingredience
400 g | vepřové krkovičky |
Marináda: | |
---|---|
300 ml | tmavého piva |
1 | lžíce medu |
4 | lžíce řepkového oleje |
2 | stroužky česneku |
4 | snítky čerstvého tymiánu |
Sůl, pepř | |
Bylinkové brambory: | |
500 g | brambor |
100 g | slanina |
1 | palice česneku |
3 | snítky tymiánu |
3 | snítky rozmarýnu |
5 | lžic olivového oleje |
Sůl, pepř | |
Česnekový dip: | |
1 | balení Skyr |
2 | snítky tymiánu |
2 | menší stroužky česneku |
1 | lžíce olivového oleje |
Sůl, pepř |
Postup přípravy
Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte všechny ingredience, dobře promíchejte a do hotové marinády naložte na minimálně 2 hodiny plátky vepřové krkovice. Troubu rozehřejte na 180 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, česnek rozkrojte v půli a vložte do větší zapékací mísy nebo na plech. Slaninu nakrájejte na menší kousky a společně s rozmarýnem a tymiánem přidejte k nakrájeným bramborám. Nakonec přidejte sůl, pepř a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě 50 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu. V menší misce připravte dip smícháním celého balení Skyru, prolisovaného česneku, lžící olivového oleje, tymiánu zbaveného dřevnatého stonku, soli a pepře. Na rozpáleném grilu opečte rovnoměrně naloženou krkovici z obou stran. Podávejte s opečeným bramborem a česnekovým dipem.