Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaná krkovice na medu
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaná krkovice na medu
Grilovaná krkovice na medu

Grilovaná krkovice na medu

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Vepřová krkovice 400 g
  • Černé pivo 300 ml
  • Med 1 plž
  • Olej řepkový 4 plž
  • Česnek 2 ks
  • Brambory 500 g
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Skyr 130 g
  • Tymián čerstvý 9 snít.
  • Sůl
  • Olej olivový 6 plž
  • Pepř
  • Slanina vcelku 100 g
  • Vepřová krkovice 400 g
  • Černé pivo 300 ml
  • Med 1 plž
  • Olej řepkový 4 plž
  • Česnek 2 ks
  • Brambory 500 g
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Skyr 130 g
  • Tymián čerstvý 9 snít.
  • Sůl
  • Olej olivový 6 plž
  • Pepř
  • Slanina vcelku 100 g

Příprava

1
Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte pivo, med, olej, 2 stroužky česneku, tymián, sůl a pepř, dobře promíchejte a do hotové marinády naložte na minimálně 2 hodiny plátky vepřové krkovice.
2
Troubu rozehřejte na 180 °C.
3
Brambory nakrájejte na čtvrtky, česnek rozkrojte v půli a vložte do větší zapékací mísy nebo na plech.
4
Slaninu nakrájejte na menší kousky a společně s rozmarýnem a tymiánem přidejte k nakrájeným bramborám.
5
Nakonec přidejte sůl, pepř a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě 50 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu.
6
V menší misce připravte dip smícháním celého balení Skyru, prolisovaného česneku, lžící olivového oleje, tymiánu zbaveného dřevnatého stonku, soli a pepře.
7
Na rozpáleném grilu opečte rovnoměrně naloženou krkovici z obou stran. Podávejte s opečeným bramborem a česnekovým dipem.
1
Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte pivo, med, olej, 2 stroužky česneku, tymián, sůl a pepř, dobře promíchejte a do hotové marinády naložte na minimálně 2 hodiny plátky vepřové krkovice.
2
Troubu rozehřejte na 180 °C.
3
Brambory nakrájejte na čtvrtky, česnek rozkrojte v půli a vložte do větší zapékací mísy nebo na plech.
4
Slaninu nakrájejte na menší kousky a společně s rozmarýnem a tymiánem přidejte k nakrájeným bramborám.
5
Nakonec přidejte sůl, pepř a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě 50 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu.
6
V menší misce připravte dip smícháním celého balení Skyru, prolisovaného česneku, lžící olivového oleje, tymiánu zbaveného dřevnatého stonku, soli a pepře.
7
Na rozpáleném grilu opečte rovnoměrně naloženou krkovici z obou stran. Podávejte s opečeným bramborem a česnekovým dipem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.