Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g vepřové krkovičky
Marináda:
300 ml tmavého piva
1 lžíce medu
4 lžíce řepkového oleje
2 stroužky česneku
4 snítky čerstvého tymiánu
Sůl, pepř
Bylinkové brambory:
500 g brambor
100 g slanina
1 palice česneku
3 snítky tymiánu
3 snítky rozmarýnu
5 lžic olivového oleje
Sůl, pepř
Česnekový dip:
1 balení Skyr
2 snítky tymiánu
2 menší stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte všechny ingredience, dobře promíchejte a do hotové marinády naložte na minimálně 2 hodiny plátky vepřové krkovice. Troubu rozehřejte na 180 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, česnek rozkrojte v půli a vložte do větší zapékací mísy nebo na plech. Slaninu nakrájejte na menší kousky a společně s rozmarýnem a tymiánem přidejte k nakrájeným bramborám. Nakonec přidejte sůl, pepř a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě 50 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu. V menší misce připravte dip smícháním celého balení Skyru, prolisovaného česneku, lžící olivového oleje, tymiánu zbaveného dřevnatého stonku, soli a pepře. Na rozpáleném grilu opečte rovnoměrně naloženou krkovici z obou stran. Podávejte s opečeným bramborem a česnekovým dipem.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty