×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaná krkovice na medu

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Grilovaná krkovice na medu

Co budete potřebovat

400 g vepřové krkovičky
Marináda:
300 ml tmavého piva
1 lžíce medu
4 lžíce řepkového oleje
2 stroužky česneku
4 snítky čerstvého tymiánu
Sůl, pepř
Bylinkové brambory:
500 g brambor
100 g slanina
1 palice česneku
3 snítky tymiánu
3 snítky rozmarýnu
5 lžic olivového oleje
Sůl, pepř
Česnekový dip:
1 balení Skyr
2 snítky tymiánu
2 menší stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř

Jak na to?

Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte všechny ingredience, dobře promíchejte a do hotové marinády naložte na minimálně 2 hodiny plátky vepřové krkovice. Troubu rozehřejte na 180 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, česnek rozkrojte v půli a vložte do větší zapékací mísy nebo na plech. Slaninu nakrájejte na menší kousky a společně s rozmarýnem a tymiánem přidejte k nakrájeným bramborám. Nakonec přidejte sůl, pepř a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě 50 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu. V menší misce připravte dip smícháním celého balení Skyru, prolisovaného česneku, lžící olivového oleje, tymiánu zbaveného dřevnatého stonku, soli a pepře. Na rozpáleném grilu opečte rovnoměrně naloženou krkovici z obou stran. Podávejte s opečeným bramborem a česnekovým dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná krkovice na medu

Hlavní chod Snadné Česká Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

400 g vepřové krkovičky
Marináda:
300 ml tmavého piva
1 lžíce medu
4 lžíce řepkového oleje
2 stroužky česneku
4 snítky čerstvého tymiánu
Sůl, pepř
Bylinkové brambory:
500 g brambor
100 g slanina
1 palice česneku
3 snítky tymiánu
3 snítky rozmarýnu
5 lžic olivového oleje
Sůl, pepř
Česnekový dip:
1 balení Skyr
2 snítky tymiánu
2 menší stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř

Jak na to?

Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte všechny ingredience, dobře promíchejte a do hotové marinády naložte na minimálně 2 hodiny plátky vepřové krkovice. Troubu rozehřejte na 180 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, česnek rozkrojte v půli a vložte do větší zapékací mísy nebo na plech. Slaninu nakrájejte na menší kousky a společně s rozmarýnem a tymiánem přidejte k nakrájeným bramborám. Nakonec přidejte sůl, pepř a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě 50 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu. V menší misce připravte dip smícháním celého balení Skyru, prolisovaného česneku, lžící olivového oleje, tymiánu zbaveného dřevnatého stonku, soli a pepře. Na rozpáleném grilu opečte rovnoměrně naloženou krkovici z obou stran. Podávejte s opečeným bramborem a česnekovým dipem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty