Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaná křidélka bohyně Artemis

Grilovaná křidélka bohyně Artemis

Bohyně Artemis prý byla tak krásná, že se do ní zamiloval každý bůh. Křidélka bohyně lovu si zamilujete zase vy.

Ingredience

200 ml slunečnicového oleje
8 stroužků česneku
2 lžičky sušeného oregana
1 lžíce mleté sladké papriky
¾ lžičky kardamomu
½ lžičky muškátového květu
sůl, pepř
1 kg kuřecích křidélek
1 červená cibule
1 lilek
1 červená paprika
1 žlutá paprika
300 g řeckého jogurtu
50 ml olivového oleje
1 a ¼ hrsti čerstvého kopru
2 citrony
1 lžička sušeného česneku
6 pita chlebů
250 g černých oliv bez pecek

Postup přípravy

1. V míse promíchejte olej, rozmělněný česnek, oregano, sladkou papriku, kardamom, muškátový květ, sůl a pepř. Přidejte kuřecí křídla, kolečka cibule a promíchejte. Marinujte nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
2. Třicet minut před grilováním nechte nasolený, na 0,5 cm silná kolečka pokrájený lilek pustit vodu. Papriky zbavené jádřince rozkrájejte na větší kusy a nechte stranou.
3. Na rozehřátém grilu pečte křidélka 10 minut, otočte a dalších 10 minut dopečte. Občas přetřete marinádou. Současně na grilovacím tácku ogrilujte i osolenou a opepřenou papriku a lilek.
4. V misce vyšlehejte dresink z řeckého jogurtu, olivového oleje, 1 hrsti najemno nasekaného kopru, šťávy z půlky citronu, sušeného česneku, soli a pepře.
5. Ke konci grilování opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin.
6. Křidélka se zeleninou servírujte ozdobené kolečky citronu, zakapané dipem a posypané koprem. Podávejte s pitou a olivami.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty