Grilovaná křidélka bohyně Artemis
Ingredience
200 ml | slunečnicového oleje |
8 | stroužků česneku |
2 | lžičky sušeného oregana |
1 | lžíce mleté sladké papriky |
¾ | lžičky kardamomu |
½ | lžičky muškátového květu |
sůl, pepř | |
1 kg | kuřecích křidélek |
1 | červená cibule |
1 | lilek |
1 | červená paprika |
1 | žlutá paprika |
300 g | řeckého jogurtu |
50 ml | olivového oleje |
1 | a ¼ hrsti čerstvého kopru |
2 | citrony |
1 | lžička sušeného česneku |
6 | pita chlebů |
250 g | černých oliv bez pecek |
Postup přípravy
1. V míse promíchejte olej, rozmělněný česnek, oregano, sladkou papriku, kardamom, muškátový květ, sůl a pepř. Přidejte kuřecí křídla, kolečka cibule a promíchejte. Marinujte nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
2. Třicet minut před grilováním nechte nasolený, na 0,5 cm silná kolečka pokrájený lilek pustit vodu. Papriky zbavené jádřince rozkrájejte na větší kusy a nechte stranou.
3. Na rozehřátém grilu pečte křidélka 10 minut, otočte a dalších 10 minut dopečte. Občas přetřete marinádou. Současně na grilovacím tácku ogrilujte i osolenou a opepřenou papriku a lilek.
4. V misce vyšlehejte dresink z řeckého jogurtu, olivového oleje, 1 hrsti najemno nasekaného kopru, šťávy z půlky citronu, sušeného česneku, soli a pepře.
5. Ke konci grilování opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin.
6. Křidélka se zeleninou servírujte ozdobené kolečky citronu, zakapané dipem a posypané koprem. Podávejte s pitou a olivami.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY