×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou salsa verde

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou salsa verde

Tip do kuchyně

 

Dip udělejte den předem a v chladu nechte rozležet.

Co budete potřebovat

4 stroužky česneku
10 ančovičkových filetů
1 lžíce olivového oleje
5 plátků jehněčí kýty s kostí
5 rozmarýnových snítek
skrojky citronu
Na omáčku salsa verde:
2 lžíce kopru
2 lžíce estragonu
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžička kaparů nakládaných v soli
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa

Jak na to?

Pokud jste opravdovými gurmány a zároveň rádi grilujete, vyzkoušejte na grilu jehněčí kýtu s omáčkou salsa verde.

1) Česnek, ančovičky a olivový olej umixujte do hladké pasty.
2) Do plátků masa udělejte grilovací jehlicí díru a tou prostrčte snítky rozmarýnu.
3) Pak do masa z obou stran vetřete ančovičkovou pastu, nechte chvíli odpočívat.
4) Poté zprudka ogrilujte 2 minuty z každé strany, a pak nechte zabalené v alobalu dojít na ohni.

Mezitím udělejte omáčku salsa verde:
5) Smíchejte v míse olej, ocet, hořčici, kapary, česnek a bylinky. Podávejte společně.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou salsa verde

Hlavní chod Snadné Česká Grilování Rozmarýn , Petržel kadeřavá Magazín 8/2012
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Dip udělejte den předem a v chladu nechte rozležet.

Co budete potřebovat

4 stroužky česneku
10 ančovičkových filetů
1 lžíce olivového oleje
5 plátků jehněčí kýty s kostí
5 rozmarýnových snítek
skrojky citronu
Na omáčku salsa verde:
2 lžíce kopru
2 lžíce estragonu
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžička kaparů nakládaných v soli
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa

Jak na to?

Pokud jste opravdovými gurmány a zároveň rádi grilujete, vyzkoušejte na grilu jehněčí kýtu s omáčkou salsa verde.

1) Česnek, ančovičky a olivový olej umixujte do hladké pasty.
2) Do plátků masa udělejte grilovací jehlicí díru a tou prostrčte snítky rozmarýnu.
3) Pak do masa z obou stran vetřete ančovičkovou pastu, nechte chvíli odpočívat.
4) Poté zprudka ogrilujte 2 minuty z každé strany, a pak nechte zabalené v alobalu dojít na ohni.

Mezitím udělejte omáčku salsa verde:
5) Smíchejte v míse olej, ocet, hořčici, kapary, česnek a bylinky. Podávejte společně.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.