Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 stroužky česneku
10 ančovičkových filetů
1 lžíce olivového oleje
5 plátků jehněčí kýty s kostí
5 rozmarýnových snítek
skrojky citronu
Na omáčku salsa verde:
2 lžíce kopru
2 lžíce estragonu
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžička kaparů nakládaných v soli
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

Pokud jste opravdovými gurmány a zároveň rádi grilujete, vyzkoušejte na grilu jehněčí kýtu s omáčkou salsa verde.

1) Česnek, ančovičky a olivový olej umixujte do hladké pasty.
2) Do plátků masa udělejte grilovací jehlicí díru a tou prostrčte snítky rozmarýnu.
3) Pak do masa z obou stran vetřete ančovičkovou pastu, nechte chvíli odpočívat.
4) Poté zprudka ogrilujte 2 minuty z každé strany, a pak nechte zabalené v alobalu dojít na ohni.

Mezitím udělejte omáčku salsa verde:
5) Smíchejte v míse olej, ocet, hořčici, kapary, česnek a bylinky. Podávejte společně.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty