
Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou salsa verde
Ingredience
4 | stroužky česneku |
10 | ančovičkových filetů |
1 | lžíce olivového oleje |
5 | plátků jehněčí kýty s kostí |
5 | rozmarýnových snítek |
skrojky citronu | |
Na omáčku salsa verde: | |
---|---|
2 | lžíce kopru |
2 | lžíce estragonu |
2 | lžíce hladkolisté petrželky |
1 | lžička kaparů nakládaných v soli |
1/2 | lžičky dijonské hořčice |
1 | stroužek česneku |
1 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce bílého vinného octa |
Postup přípravy
Pokud jste opravdovými gurmány a zároveň rádi grilujete, vyzkoušejte na grilu jehněčí kýtu s omáčkou salsa verde.
1) Česnek, ančovičky a olivový olej umixujte do hladké pasty.
2) Do plátků masa udělejte grilovací jehlicí díru a tou prostrčte snítky rozmarýnu.
3) Pak do masa z obou stran vetřete ančovičkovou pastu, nechte chvíli odpočívat.
4) Poté zprudka ogrilujte 2 minuty z každé strany, a pak nechte zabalené v alobalu dojít na ohni.
Mezitím udělejte omáčku salsa verde:
5) Smíchejte v míse olej, ocet, hořčici, kapary, česnek a bylinky. Podávejte společně.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod