×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou salsa verde

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou salsa verde

Tip do kuchyně

 

Dip udělejte den předem a v chladu nechte rozležet.

Co budete potřebovat

4 stroužky česneku
10 ančovičkových filetů
1 lžíce olivového oleje
5 plátků jehněčí kýty s kostí
5 rozmarýnových snítek
skrojky citronu
Na omáčku salsa verde:
2 lžíce kopru
2 lžíce estragonu
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžička kaparů nakládaných v soli
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa

Jak na to?

Pokud jste opravdovými gurmány a zároveň rádi grilujete, vyzkoušejte na grilu jehněčí kýtu s omáčkou salsa verde.

1) Česnek, ančovičky a olivový olej umixujte do hladké pasty.
2) Do plátků masa udělejte grilovací jehlicí díru a tou prostrčte snítky rozmarýnu.
3) Pak do masa z obou stran vetřete ančovičkovou pastu, nechte chvíli odpočívat.
4) Poté zprudka ogrilujte 2 minuty z každé strany, a pak nechte zabalené v alobalu dojít na ohni.

Mezitím udělejte omáčku salsa verde:
5) Smíchejte v míse olej, ocet, hořčici, kapary, česnek a bylinky. Podávejte společně.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou salsa verde

Hlavní chod Snadné Česká Grilování Magazín 8/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Dip udělejte den předem a v chladu nechte rozležet.

Co budete potřebovat

4 stroužky česneku
10 ančovičkových filetů
1 lžíce olivového oleje
5 plátků jehněčí kýty s kostí
5 rozmarýnových snítek
skrojky citronu
Na omáčku salsa verde:
2 lžíce kopru
2 lžíce estragonu
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžička kaparů nakládaných v soli
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa

Jak na to?

Pokud jste opravdovými gurmány a zároveň rádi grilujete, vyzkoušejte na grilu jehněčí kýtu s omáčkou salsa verde.

1) Česnek, ančovičky a olivový olej umixujte do hladké pasty.
2) Do plátků masa udělejte grilovací jehlicí díru a tou prostrčte snítky rozmarýnu.
3) Pak do masa z obou stran vetřete ančovičkovou pastu, nechte chvíli odpočívat.
4) Poté zprudka ogrilujte 2 minuty z každé strany, a pak nechte zabalené v alobalu dojít na ohni.

Mezitím udělejte omáčku salsa verde:
5) Smíchejte v míse olej, ocet, hořčici, kapary, česnek a bylinky. Podávejte společně.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty