×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou salsa verde

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou salsa verde

Tip do kuchyně

 

Dip udělejte den předem a v chladu nechte rozležet.

Co budete potřebovat

4 stroužky česneku
10 ančovičkových filetů
1 lžíce olivového oleje
5 plátků jehněčí kýty s kostí
5 rozmarýnových snítek
skrojky citronu
Na omáčku salsa verde:
2 lžíce kopru
2 lžíce estragonu
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžička kaparů nakládaných v soli
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa

Jak na to?

Pokud jste opravdovými gurmány a zároveň rádi grilujete, vyzkoušejte na grilu jehněčí kýtu s omáčkou salsa verde.

1) Česnek, ančovičky a olivový olej umixujte do hladké pasty.
2) Do plátků masa udělejte grilovací jehlicí díru a tou prostrčte snítky rozmarýnu.
3) Pak do masa z obou stran vetřete ančovičkovou pastu, nechte chvíli odpočívat.
4) Poté zprudka ogrilujte 2 minuty z každé strany, a pak nechte zabalené v alobalu dojít na ohni.

Mezitím udělejte omáčku salsa verde:
5) Smíchejte v míse olej, ocet, hořčici, kapary, česnek a bylinky. Podávejte společně.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou salsa verde

Hlavní chod Snadné Česká Grilování Magazín 8/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Dip udělejte den předem a v chladu nechte rozležet.

Co budete potřebovat

4 stroužky česneku
10 ančovičkových filetů
1 lžíce olivového oleje
5 plátků jehněčí kýty s kostí
5 rozmarýnových snítek
skrojky citronu
Na omáčku salsa verde:
2 lžíce kopru
2 lžíce estragonu
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžička kaparů nakládaných v soli
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa

Jak na to?

Pokud jste opravdovými gurmány a zároveň rádi grilujete, vyzkoušejte na grilu jehněčí kýtu s omáčkou salsa verde.

1) Česnek, ančovičky a olivový olej umixujte do hladké pasty.
2) Do plátků masa udělejte grilovací jehlicí díru a tou prostrčte snítky rozmarýnu.
3) Pak do masa z obou stran vetřete ančovičkovou pastu, nechte chvíli odpočívat.
4) Poté zprudka ogrilujte 2 minuty z každé strany, a pak nechte zabalené v alobalu dojít na ohni.

Mezitím udělejte omáčku salsa verde:
5) Smíchejte v míse olej, ocet, hořčici, kapary, česnek a bylinky. Podávejte společně.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty