Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Grilovaná hovězí žebra s ledovým salátem

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Grilovaná hovězí žebra s ledovým salátem

Co budete potřebovat

1 lžička chilli vloček
160 g pomerančové marmelády
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř
1 200 g hovězích žeber
1 citron
1 lžíce třtinového cukru
1 hrst čerstvé petrželky
100 ml olivového oleje
2 jablka
½ ledového salátu
½ salátu radicchio
4 snítky čerstvého kopru
4 snítky čerstvé petrželky

Jak na to?

1. V malé misce smíchejte na marinádu polovinu lžičky chilli vloček se 160 g pomerančové marmelády, 2 lžícemi hrubozrnné hořčice, lžící vinného octa a pepřem.
2. Žebra rozložte na plech, osolte a potřete ze všech stran marinádou. Nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 15 minut.
4. Žebra grilujte na rozehřátém grilu 1 hodinu. Přesuňte na talíř a nechte odpočívat.
5. V misce smíchejte šťávu z citronu s cukrem, solí, pepřem a pokrájenou petrželkou. Pomalu vmíchejte olivový olej, až se vytvoří emulze.
6. Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. Ledový salát a salát radicchio zbavte vrchních listů a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte s jablky, dresinkem a ozdobte snítkou kopru a petrželky. Salát podávejte s hovězími žebry.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná hovězí žebra s ledovým salátem

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 lžička chilli vloček
160 g pomerančové marmelády
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř
1 200 g hovězích žeber
1 citron
1 lžíce třtinového cukru
1 hrst čerstvé petrželky
100 ml olivového oleje
2 jablka
½ ledového salátu
½ salátu radicchio
4 snítky čerstvého kopru
4 snítky čerstvé petrželky

Jak na to?

1. V malé misce smíchejte na marinádu polovinu lžičky chilli vloček se 160 g pomerančové marmelády, 2 lžícemi hrubozrnné hořčice, lžící vinného octa a pepřem.
2. Žebra rozložte na plech, osolte a potřete ze všech stran marinádou. Nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 15 minut.
4. Žebra grilujte na rozehřátém grilu 1 hodinu. Přesuňte na talíř a nechte odpočívat.
5. V misce smíchejte šťávu z citronu s cukrem, solí, pepřem a pokrájenou petrželkou. Pomalu vmíchejte olivový olej, až se vytvoří emulze.
6. Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. Ledový salát a salát radicchio zbavte vrchních listů a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte s jablky, dresinkem a ozdobte snítkou kopru a petrželky. Salát podávejte s hovězími žebry.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty