
Grilovaná hovězí žebra bez salátu
Ingredience
1 | lžička chilli vloček |
160 g | pomerančové marmelády |
2 | lžíce hrubozrnné hořčice |
1 | lžíce bílého vinného octa |
sůl, pepř | |
1 200 g | hovězích žeber |
1 | citron |
1 | lžíce třtinového cukru |
1 | hrst čerstvé petrželky |
100 ml | olivového oleje |
2 | jablka |
½ | ledového salátu |
½ | salátu radicchio |
4 | snítky čerstvého kopru |
4 | snítky čerstvé petrželky |
Postup přípravy
1. V malé misce smíchejte na marinádu polovinu lžičky chilli vloček se 160 g pomerančové marmelády, 2 lžícemi hrubozrnné hořčice, lžící vinného octa a pepřem.
2. Žebra rozložte na plech, osolte a potřete ze všech stran marinádou. Nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 15 minut.
4. Žebra grilujte na rozehřátém grilu 1 hodinu. Přesuňte na talíř a nechte odpočívat.
5. V misce smíchejte šťávu z citronu s cukrem, solí, pepřem a pokrájenou petrželkou. Pomalu vmíchejte olivový olej, až se vytvoří emulze.
6. Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. Ledový salát a salát radicchio zbavte vrchních listů a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte s jablky, dresinkem a ozdobte snítkou kopru a petrželky. Salát podávejte s hovězími žebry.