Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaná hovězí žebra bez salátu

Grilovaná hovězí žebra bez salátu

asodmlxcmkk wq ew 

Ingredience

1 lžička chilli vloček
160 g pomerančové marmelády
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř
1 200 g hovězích žeber
1 citron
1 lžíce třtinového cukru
1 hrst čerstvé petrželky
100 ml olivového oleje
2 jablka
½ ledového salátu
½ salátu radicchio
4 snítky čerstvého kopru
4 snítky čerstvé petrželky

Postup přípravy

1. V malé misce smíchejte na marinádu polovinu lžičky chilli vloček se 160 g pomerančové marmelády, 2 lžícemi hrubozrnné hořčice, lžící vinného octa a pepřem.
2. Žebra rozložte na plech, osolte a potřete ze všech stran marinádou. Nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 15 minut.
4. Žebra grilujte na rozehřátém grilu 1 hodinu. Přesuňte na talíř a nechte odpočívat.
5. V misce smíchejte šťávu z citronu s cukrem, solí, pepřem a pokrájenou petrželkou. Pomalu vmíchejte olivový olej, až se vytvoří emulze.
6. Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. Ledový salát a salát radicchio zbavte vrchních listů a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte s jablky, dresinkem a ozdobte snítkou kopru a petrželky. Salát podávejte s hovězími žebry.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty