
Grilovaná hovězí žebra na medu se salátem
Postup přípravy
1. Žebra vložte do mísy, přidejte 60 g medu, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a žebra nechte 2 hodiny marinovat.
2. Ledový salát opláchněte a nakrouhejte na tenké nudličky. Mrkev očistěte a nakrájejte na tenký julienne. Vše smíchejte v míse a přidejte 20 g medu, šťávu z citronu, sůl a pepř. Metličkou promíchejte a dejte vychladit do lednice.
3. Mezitím žebra dejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 40 minut. Pak žebra otočte a pečte dalších 40 minut. Nakonec troubu nastavte na gril a grilujte 3 minuty na 220 °C. Po upečení žebra potřete zbývajícím medem.
4. V misce smíchejte všechny hořčice. Připravte 3 menší servírovací misky a přendejte do nich směs hořčic, okurky cornichons a cibulky.
5. Žebra servírujte na dřevěném prkénku s miskami s cornichonkami, cibulkami, hořčičným dipem a salátkem.