Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Grilovaná hovězí žebra na medu se salátem

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Grilovaná hovězí žebra na medu se salátem

Co budete potřebovat

1,6 kg hovězích žeber
100 g medu
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 ledový salát
1 mrkev
1 citron
60 g plnotučné hořčice
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky hrubozrnné hořčice
160 g nakládaných okurek cornichons
160 g nakládaných cibulek
1 Mlynářský chléb z Albertova pekařství

Jak na to?

1. Žebra vložte do mísy, přidejte 60 g medu, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a žebra nechte 2 hodiny marinovat.
2. Ledový salát opláchněte a nakrouhejte na tenké nudličky. Mrkev očistěte a nakrájejte na tenký julienne. Vše smíchejte v míse a přidejte 20 g medu, šťávu z citronu, sůl a pepř. Metličkou promíchejte a dejte vychladit do lednice.
3. Mezitím žebra dejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 40 minut. Pak žebra otočte a pečte dalších 40 minut. Nakonec troubu nastavte na gril a grilujte 3 minuty na 220 °C. Po upečení žebra potřete zbývajícím medem.
4. V misce smíchejte všechny hořčice. Připravte 3 menší servírovací misky a přendejte do nich směs hořčic, okurky cornichons a cibulky.
5. Žebra servírujte na dřevěném prkénku s miskami s cornichonkami, cibulkami, hořčičným dipem a salátkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná hovězí žebra na medu se salátem

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1,6 kg hovězích žeber
100 g medu
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 ledový salát
1 mrkev
1 citron
60 g plnotučné hořčice
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky hrubozrnné hořčice
160 g nakládaných okurek cornichons
160 g nakládaných cibulek
1 Mlynářský chléb z Albertova pekařství

Jak na to?

1. Žebra vložte do mísy, přidejte 60 g medu, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a žebra nechte 2 hodiny marinovat.
2. Ledový salát opláchněte a nakrouhejte na tenké nudličky. Mrkev očistěte a nakrájejte na tenký julienne. Vše smíchejte v míse a přidejte 20 g medu, šťávu z citronu, sůl a pepř. Metličkou promíchejte a dejte vychladit do lednice.
3. Mezitím žebra dejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 40 minut. Pak žebra otočte a pečte dalších 40 minut. Nakonec troubu nastavte na gril a grilujte 3 minuty na 220 °C. Po upečení žebra potřete zbývajícím medem.
4. V misce smíchejte všechny hořčice. Připravte 3 menší servírovací misky a přendejte do nich směs hořčic, okurky cornichons a cibulky.
5. Žebra servírujte na dřevěném prkénku s miskami s cornichonkami, cibulkami, hořčičným dipem a salátkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty