Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaná hovězí žebra na medu se salátem
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaná hovězí žebra na medu se salátem
Grilovaná hovězí žebra na medu se salátem

Grilovaná hovězí žebra na medu se salátem

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Hovězí žebro 1,6 kg
  • Med 100 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Salát ledový 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Hořčice plnotučná 60 g
  • Citron 1 ks
  • Hořčice hrubozrnná 2 člž
  • Hořčice dijonská 2 člž
  • Kyselé okurky malé 160 g
  • Cibule nakládaná 160 g
  • Chléb žitný 1 ks
  • Hovězí žebro 1,6 kg
  • Med 100 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Salát ledový 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Hořčice plnotučná 60 g
  • Citron 1 ks
  • Hořčice hrubozrnná 2 člž
  • Hořčice dijonská 2 člž
  • Kyselé okurky malé 160 g
  • Cibule nakládaná 160 g
  • Chléb žitný 1 ks

Příprava

1
Žebra vložte do mísy, přidejte 60 g medu, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a žebra nechte 2 hodiny marinovat.
2
Ledový salát opláchněte a nakrouhejte na tenké nudličky. Mrkev očistěte a nakrájejte na tenký julienne. Vše smíchejte v míse a přidejte 20 g medu, šťávu z citronu, sůl a pepř. Metličkou promíchejte a dejte vychladit do lednice.
3
Mezitím žebra dejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 40 minut. Pak žebra otočte a pečte dalších 40 minut. Nakonec troubu nastavte na gril a grilujte 3 minuty na 220 °C. Po upečení žebra potřete zbývajícím medem.
4
V misce smíchejte všechny hořčice. Připravte 3 menší servírovací misky a přendejte do nich směs hořčic, okurky cornichons a cibulky.
5
Žebra servírujte na dřevěném prkénku s miskami s cornichonkami, cibulkami, hořčičným dipem a salátkem.
1
Žebra vložte do mísy, přidejte 60 g medu, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a žebra nechte 2 hodiny marinovat.
2
Ledový salát opláchněte a nakrouhejte na tenké nudličky. Mrkev očistěte a nakrájejte na tenký julienne. Vše smíchejte v míse a přidejte 20 g medu, šťávu z citronu, sůl a pepř. Metličkou promíchejte a dejte vychladit do lednice.
3
Mezitím žebra dejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 40 minut. Pak žebra otočte a pečte dalších 40 minut. Nakonec troubu nastavte na gril a grilujte 3 minuty na 220 °C. Po upečení žebra potřete zbývajícím medem.
4
V misce smíchejte všechny hořčice. Připravte 3 menší servírovací misky a přendejte do nich směs hořčic, okurky cornichons a cibulky.
5
Žebra servírujte na dřevěném prkénku s miskami s cornichonkami, cibulkami, hořčičným dipem a salátkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.