Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grepový cheesecake bez laktózy

Grepový cheesecake bez laktózy

Snadné Dezert Počet porcí: forma o průměru 25 cm Magazín 10/2017
Snadné Dezert Počet porcí: forma o průměru 25 cm Magazín 10/2017

Ingredience

Korpus:
300 g kakaových špaldových sušenek
100 ml tekutého kokosového oleje
Náplň:
750 g tvarohu bez laktózy
300 ml smetany bez laktózy
3 vejce
1 vanilkový lusk
150 g moučkového cukru + 2 lžíce na obalení rozmarýnu
moučkový cukr pod šťávu z grepu
šťáva a kůra z poloviny bílého grepu
plátky bílého grepu na ozdobu
snítka rozmarýnu

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C na horkovzdušný program. V robotu rozemelte sušenky na jemnou drť. Přesypte do misky, přilijte olej a vytvarujte kompaktní hmotu. Těsto rovnoměrně rozprostřete na dno formy a vyrovnejte dohladka.
Tvaroh a smetanu dejte do mísy a pomalu prošlehejte. Když se hmota spojí, přidejte vajíčka, semínka z vanilkového lusku, kůru i šťávu z grepu a cukr. Vše opět šlehejte, tři až pět minut. Směs vylijte na korpus a dejte do trouby. Pečte patnáct minut, pak snižte teplotu na 120 °C a pečte další hodinu a dvacet minut. Po upečení troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte dort vychladnout v troubě.
Před podáváním dozdobte plátky grepu a lístky rozmarýnu, které si obalíte v moučkovém cukru.

Pomohl vám recept?
18hodnocení3

Další videorecepty