×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grepový cheesecake bez laktózy
nad 60 minut , Dezert , Snadné , Dorty , Narozeniny , Bez laktózy ,

Grepový cheesecake bez laktózy

Co budu potřebovat

Korpus:
300 g kakaových špaldových sušenek
100 ml tekutého kokosového oleje
Náplň:
750 g tvarohu bez laktózy
300 ml smetany bez laktózy
3 vejce
1 vanilkový lusk
150 g moučkového cukru + 2 lžíce na obalení rozmarýnu
moučkový cukr pod šťávu z grepu
šťáva a kůra z poloviny bílého grepu
plátky bílého grepu na ozdobu
snítka rozmarýnu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C na horkovzdušný program. V robotu rozemelte sušenky na jemnou drť. Přesypte do misky, přilijte olej a vytvarujte kompaktní hmotu. Těsto rovnoměrně rozprostřete na dno formy a vyrovnejte dohladka.
Tvaroh a smetanu dejte do mísy a pomalu prošlehejte. Když se hmota spojí, přidejte vajíčka, semínka z vanilkového lusku, kůru i šťávu z grepu a cukr. Vše opět šlehejte, tři až pět minut. Směs vylijte na korpus a dejte do trouby. Pečte patnáct minut, pak snižte teplotu na 120 °C a pečte další hodinu a dvacet minut. Po upečení troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte dort vychladnout v troubě.
Před podáváním dozdobte plátky grepu a lístky rozmarýnu, které si obalíte v moučkovém cukru.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Lehký salát s grepem a šunkou

    Saláty 15 minut
  • Salát s grepem a tofu

    Saláty 30 minut
  • Červené smoothie

    Nápoje 15 minut