Grepový cheesecake bez laktózy
Ingredience
Korpus: | |
---|---|
300 g | kakaových špaldových sušenek |
100 ml | tekutého kokosového oleje |
Náplň: | |
750 g | tvarohu bez laktózy |
300 ml | smetany bez laktózy |
3 | vejce |
1 | vanilkový lusk |
150 g | moučkového cukru + 2 lžíce na obalení rozmarýnu |
moučkový cukr pod šťávu z grepu | |
šťáva a kůra z poloviny bílého grepu | |
plátky bílého grepu na ozdobu | |
snítka rozmarýnu |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C na horkovzdušný program. V robotu rozemelte sušenky na jemnou drť. Přesypte do misky, přilijte olej a vytvarujte kompaktní hmotu. Těsto rovnoměrně rozprostřete na dno formy a vyrovnejte dohladka.
Tvaroh a smetanu dejte do mísy a pomalu prošlehejte. Když se hmota spojí, přidejte vajíčka, semínka z vanilkového lusku, kůru i šťávu z grepu a cukr. Vše opět šlehejte, tři až pět minut. Směs vylijte na korpus a dejte do trouby. Pečte patnáct minut, pak snižte teplotu na 120 °C a pečte další hodinu a dvacet minut. Po upečení troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte dort vychladnout v troubě.
Před podáváním dozdobte plátky grepu a lístky rozmarýnu, které si obalíte v moučkovém cukru.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY