
Grepový cheesecake bez laktózy
Ingredience
Korpus: | |
---|---|
300 g | kakaových špaldových sušenek |
100 ml | tekutého kokosového oleje |
Náplň: | |
750 g | tvarohu bez laktózy |
300 ml | smetany bez laktózy |
3 | vejce |
1 | vanilkový lusk |
150 g | moučkového cukru + 2 lžíce na obalení rozmarýnu |
moučkový cukr pod šťávu z grepu | |
šťáva a kůra z poloviny bílého grepu | |
plátky bílého grepu na ozdobu | |
snítka rozmarýnu |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C na horkovzdušný program. V robotu rozemelte sušenky na jemnou drť. Přesypte do misky, přilijte olej a vytvarujte kompaktní hmotu. Těsto rovnoměrně rozprostřete na dno formy a vyrovnejte dohladka.
Tvaroh a smetanu dejte do mísy a pomalu prošlehejte. Když se hmota spojí, přidejte vajíčka, semínka z vanilkového lusku, kůru i šťávu z grepu a cukr. Vše opět šlehejte, tři až pět minut. Směs vylijte na korpus a dejte do trouby. Pečte patnáct minut, pak snižte teplotu na 120 °C a pečte další hodinu a dvacet minut. Po upečení troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte dort vychladnout v troubě.
Před podáváním dozdobte plátky grepu a lístky rozmarýnu, které si obalíte v moučkovém cukru.
Pomohl vám recept?
18hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod