Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600 g brambor typu A
300 g anglické slaniny – plátky
100 ml smetany ke šlehání (31 %)
100 ml plnotučného mléka
mletý muškátový oříšek
1 cibule
sůl
pepř
1 snítka čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

1. Brambory a cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, cibuli ještě rozeberte na kroužky. Kulatou zapékací mísu o průměru 22 cm vyložte plátky slaniny od středu směrem k okraji tak, aby se překrývaly a aby plátky přesahovaly přes okraj.

2. Smetanu, mléko a špetku muškátového oříšku přiveďte k varu v malém rendlíku a ihned stáhněte z plotýnky.

3. Plátky brambor a kroužky cibule navrstvěte do slaninou vyložené zapékací mísy. Každou vrstvu posolte a opepřete. Zakončete vrstvou brambor, přelijte smetanovou směsí a nakonec překryjte anglickou slaninou.

4. Pečte 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Ozdobit můžete čerstvým rozmarýnem.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty