
Gratinované brambory ve slanině
Postup přípravy
1. Brambory a cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, cibuli ještě rozeberte na kroužky. Kulatou zapékací mísu o průměru 22 cm vyložte plátky slaniny od středu směrem k okraji tak, aby se překrývaly a aby plátky přesahovaly přes okraj.
2. Smetanu, mléko a špetku muškátového oříšku přiveďte k varu v malém rendlíku a ihned stáhněte z plotýnky.
3. Plátky brambor a kroužky cibule navrstvěte do slaninou vyložené zapékací mísy. Každou vrstvu posolte a opepřete. Zakončete vrstvou brambor, přelijte smetanovou směsí a nakonec překryjte anglickou slaninou.
4. Pečte 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Ozdobit můžete čerstvým rozmarýnem.
Pomohl vám recept?
1hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod