Gratinované brambory ve slanině
Ingredience
600 g | brambor typu A |
300 g | anglické slaniny – plátky |
100 ml | smetany ke šlehání (31 %) |
100 ml | plnotučného mléka |
mletý muškátový oříšek | |
1 | cibule |
sůl | |
pepř | |
1 | snítka čerstvého rozmarýnu |
Postup přípravy
1. Brambory a cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, cibuli ještě rozeberte na kroužky. Kulatou zapékací mísu o průměru 22 cm vyložte plátky slaniny od středu směrem k okraji tak, aby se překrývaly a aby plátky přesahovaly přes okraj.
2. Smetanu, mléko a špetku muškátového oříšku přiveďte k varu v malém rendlíku a ihned stáhněte z plotýnky.
3. Plátky brambor a kroužky cibule navrstvěte do slaninou vyložené zapékací mísy. Každou vrstvu posolte a opepřete. Zakončete vrstvou brambor, přelijte smetanovou směsí a nakonec překryjte anglickou slaninou.
4. Pečte 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Ozdobit můžete čerstvým rozmarýnem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY