Gozleme plněné kapsy
Ingredience
400 g | hladké mouky |
1⁄2 | lžíce soli |
140 g | řeckého jogurtu |
100 ml | vody |
1 | lžíce olivového oleje |
1 | šalotka |
2 | stroužky česneku |
300 g | mletého vepřového masa |
1 | lžíce rajčatového protlaku |
1 | lžíce mletého koriandru |
1 | lžíce uzené papriky |
sůl | |
pepř | |
2 | hrsti špenátu |
1 | rajče |
1 | hrst máty |
1 | hrst petržele |
100 g | balkánského sýra |
Postup přípravy
1. Ve větší míse promíchejte mouku a sůl. Přidejte jogurt s vodou a vypracujte v hladké těsto. Zabalte do potravinové fólie a dejte stranou.
2. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno pokrájenou šalotku a česnek dosklovata. Vmíchejte maso, protlak a koření. Opékejte 5 minut, přisypte špenát a odstavte.
3. Těsto rozdělte na 4 díly. Každý díl rozválejte na tenký obdélníkový plát. Doprostřed rozložte 2 lžíce masové směsi, lžičku na kostičky pokrájeného rajčete, zasypte lžící nasekaných bylinek a rozdrobeného sýra.
4. Okraje těsta přehněte přes sebe tak, aby vznikla obdélníková kapsa.
5. Na pánvi s olejem opékejte dozlatova z obou stran. Podávejte rozkrájené na trojúhelníkové díly.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY