×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Gozleme plněné kapsy

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Gozleme plněné kapsy

Co budete potřebovat

400 g hladké mouky
1⁄2 lžíce soli
140 g řeckého jogurtu
100 ml vody
1 lžíce olivového oleje
1 šalotka
2 stroužky česneku
300 g mletého vepřového masa
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce uzené papriky
sůl
pepř
2 hrsti špenátu
1 rajče
1 hrst máty
1 hrst petržele
100 g balkánského sýra

Jak na to?

1. Ve větší míse promíchejte mouku a sůl. Přidejte jogurt s vodou a vypracujte v hladké těsto. Zabalte do potravinové fólie a dejte stranou.
2. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno pokrájenou šalotku a česnek dosklovata. Vmíchejte maso, protlak a koření. Opékejte 5 minut, přisypte špenát a odstavte.
3. Těsto rozdělte na 4 díly. Každý díl rozválejte na tenký obdélníkový plát. Doprostřed rozložte 2 lžíce masové směsi, lžičku na kostičky pokrájeného rajčete, zasypte lžící nasekaných bylinek a rozdrobeného sýra.
4. Okraje těsta přehněte přes sebe tak, aby vznikla obdélníková kapsa.
5. Na pánvi s olejem opékejte dozlatova z obou stran. Podávejte rozkrájené na trojúhelníkové díly.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Gozleme plněné kapsy

Hlavní chod Velmi snadné Orientální Chuťovky Něco lehkého Videorecept Magazín 11/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

400 g hladké mouky
1⁄2 lžíce soli
140 g řeckého jogurtu
100 ml vody
1 lžíce olivového oleje
1 šalotka
2 stroužky česneku
300 g mletého vepřového masa
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce uzené papriky
sůl
pepř
2 hrsti špenátu
1 rajče
1 hrst máty
1 hrst petržele
100 g balkánského sýra

Jak na to?

1. Ve větší míse promíchejte mouku a sůl. Přidejte jogurt s vodou a vypracujte v hladké těsto. Zabalte do potravinové fólie a dejte stranou.
2. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno pokrájenou šalotku a česnek dosklovata. Vmíchejte maso, protlak a koření. Opékejte 5 minut, přisypte špenát a odstavte.
3. Těsto rozdělte na 4 díly. Každý díl rozválejte na tenký obdélníkový plát. Doprostřed rozložte 2 lžíce masové směsi, lžičku na kostičky pokrájeného rajčete, zasypte lžící nasekaných bylinek a rozdrobeného sýra.
4. Okraje těsta přehněte přes sebe tak, aby vznikla obdélníková kapsa.
5. Na pánvi s olejem opékejte dozlatova z obou stran. Podávejte rozkrájené na trojúhelníkové díly.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty