×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Glazovaná červená řepa s celerovým pyré 

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Glazovaná červená řepa s celerovým pyré 

Co budete potřebovat

5 středních červených řep
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
2 bulvy celeru
2 stroužky česneku
250 ml kokosového mléka
150 ml vody
3 lžíce balsamikového octa
1 lžíce medu
1/2 hrsti čerstvých tymiánových lístků
1/2 hrsti rozmarýnových lístků
2 lžíce piniových oříšků
4 hrsti mixu salátových listů

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Vyložte na plech, zastříkněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte 25 minut.
Celer oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek nasekejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej, orestujte česnek a přidejte celer. Osolte, opepřete a podlijte kokosovým mlékem s vodou. Množství vody upravte podle potřeby, celer by měl být celý ponořený. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem a dejte stranou.
V misce smíchejte balzamiko s medem a bylinkami. Směsí přelijte řepu, promíchejte, posypte piniovými oříšky a vraťte ještě na pět minut do trouby.
Pyré servírujte v hlubokých talířích, doplněné řepou a mixem salátových lístků. Můžete ještě zakápnout trochou olivového oleje.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Glazovaná červená řepa s celerovým pyré 

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Magazín 1/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (4)
Tento recept je tak trochu dva v jednom – glazovanou řepu nebo pyré můžete podávat i jednotlivě k pečínkám či rybám.

Co budete potřebovat

5 středních červených řep
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
2 bulvy celeru
2 stroužky česneku
250 ml kokosového mléka
150 ml vody
3 lžíce balsamikového octa
1 lžíce medu
1/2 hrsti čerstvých tymiánových lístků
1/2 hrsti rozmarýnových lístků
2 lžíce piniových oříšků
4 hrsti mixu salátových listů

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Vyložte na plech, zastříkněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte 25 minut.
Celer oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek nasekejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej, orestujte česnek a přidejte celer. Osolte, opepřete a podlijte kokosovým mlékem s vodou. Množství vody upravte podle potřeby, celer by měl být celý ponořený. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem a dejte stranou.
V misce smíchejte balzamiko s medem a bylinkami. Směsí přelijte řepu, promíchejte, posypte piniovými oříšky a vraťte ještě na pět minut do trouby.
Pyré servírujte v hlubokých talířích, doplněné řepou a mixem salátových lístků. Můžete ještě zakápnout trochou olivového oleje.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty