Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Glazovaná červená řepa s celerovým pyré 

Glazovaná červená řepa s celerovým pyré 

Tento recept je tak trochu dva v jednom – glazovanou řepu nebo pyré můžete podávat i jednotlivě k pečínkám či rybám.

Ingredience

5 středních červených řep
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
2 bulvy celeru
2 stroužky česneku
250 ml kokosového mléka
150 ml vody
3 lžíce balsamikového octa
1 lžíce medu
1/2 hrsti čerstvých tymiánových lístků
1/2 hrsti rozmarýnových lístků
2 lžíce piniových oříšků
4 hrsti mixu salátových listů

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C. Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Vyložte na plech, zastříkněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte 25 minut.
Celer oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek nasekejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej, orestujte česnek a přidejte celer. Osolte, opepřete a podlijte kokosovým mlékem s vodou. Množství vody upravte podle potřeby, celer by měl být celý ponořený. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem a dejte stranou.
V misce smíchejte balzamiko s medem a bylinkami. Směsí přelijte řepu, promíchejte, posypte piniovými oříšky a vraťte ještě na pět minut do trouby.
Pyré servírujte v hlubokých talířích, doplněné řepou a mixem salátových lístků. Můžete ještě zakápnout trochou olivového oleje.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty