×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Glazovaná červená řepa s celerovým pyré 
45 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Vegetariánské , Něco lehkého , Bezlepkové ,

Glazovaná červená řepa s celerovým pyré 

Co budu potřebovat

5 středních červených řep
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
2 bulvy celeru
2 stroužky česneku
250 ml kokosového mléka
150 ml vody
3 lžíce balsamikového octa
1 lžíce medu
1/2 hrsti čerstvých tymiánových lístků
1/2 hrsti rozmarýnových lístků
2 lžíce piniových oříšků
4 hrsti mixu salátových listů

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Vyložte na plech, zastříkněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte 25 minut.
Celer oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek nasekejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej, orestujte česnek a přidejte celer. Osolte, opepřete a podlijte kokosovým mlékem s vodou. Množství vody upravte podle potřeby, celer by měl být celý ponořený. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem a dejte stranou.
V misce smíchejte balzamiko s medem a bylinkami. Směsí přelijte řepu, promíchejte, posypte piniovými oříšky a vraťte ještě na pět minut do trouby.
Pyré servírujte v hlubokých talířích, doplněné řepou a mixem salátových lístků. Můžete ještě zakápnout trochou olivového oleje.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Opečené drbáky s houbovou omáčkou

    Vegetariánské nad 60 minut
  • Brambory s pečenou cibulí a cherry rajčátky

    Vegetariánské 60 minut
  • Čočkové ragú

    Vegetariánské nad 60 minut