×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Frittata z trouby
60 minut , Velmi snadné , Italská , Vegetariánské ,

Frittata z trouby

Co budu potřebovat

½ lžičky olivového oleje
150 g těstovin fusilli AQ
sůl a pepř
1 pórek, na kolečka
85 g mraženého hrášku
85 g mražené kukuřice AQ
1 červená paprika AQ, na tenké delší nudličky
2 vejce AQ
150 ml mléka
1 lžička tymiánových lístků
50 g čedaru, nastrouhaného
2 lžíce parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Zapékací mísu o objemu cca 1,2 litru vymažte olivovým olejem. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Dvě až tři minuty před koncem vaření vhoďte do vody pórek, hrášek, kukuřici a papriku a nechte mírně změknout. Sceďte a dejte do zapékací mísy. Vejce prošlehejte v mléce, vmíchejte tymián a většinu obou sýru, sůl a pepř. Vlijte na těstoviny, opatrně promíchejte a posypte zbylým sýrem. Pečte 35–40 minut dozlatova. Před podáváním nechte chvíli zchladnout.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Rajčatová polévka s tymiánem

    Vegetariánské 45 minut
  • Špagety aglio e olio

    Vegetariánské 15 minut
  • Špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu

    Vegetariánské 30 minut