Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 křepelky
5 růžiček květáku
5 růžiček brokolice
2 malé mrkve
1 řapík celeru
2 lžíce rostlinného oleje
3 šalotky, nasekané najemno
100 ml brandy
200 ml smetany ke šlehání
oříšek másla
sůl a pepř

Postup přípravy

Květák, mrkev a řapíkatý celer vhoďte na 1 minutu do vroucí osolené vody. Vše vyjměte, vhoďte na minutu zvlášť brokolici. Zeleninu hned ponořte do studené vody, aby si zachovala čerstvou barvu. Křepelky naporcujte, osolte a opepřete. Rozehřejte v pánvi olej a opečte na něm porce křepelek, pak přidejte šalotku, jakmile zesklovatí, sundejte pánev z plotny a vlijte brandy. Vraťte pánev na plotnu, nechte odpařit alkohol a přilijte trošku vody. Omáčku s křepelkami nechte na mírném plamenu vařit. Nakonec přilijte smetanu a vhoďte oříšek másla. Omáčka by měla mít krémovou konzistenci. Přidejte zeleninu a krátce ji prohřejte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty