Fricassé z křepelky
Ingredience
2 | křepelky |
5 | růžiček květáku |
5 | růžiček brokolice |
2 | malé mrkve |
1 | řapík celeru |
2 | lžíce rostlinného oleje |
3 | šalotky, nasekané najemno |
100 ml | brandy |
200 ml | smetany ke šlehání |
oříšek másla | |
sůl a pepř |
Postup přípravy
Květák, mrkev a řapíkatý celer vhoďte na 1 minutu do vroucí osolené vody. Vše vyjměte, vhoďte na minutu zvlášť brokolici. Zeleninu hned ponořte do studené vody, aby si zachovala čerstvou barvu. Křepelky naporcujte, osolte a opepřete. Rozehřejte v pánvi olej a opečte na něm porce křepelek, pak přidejte šalotku, jakmile zesklovatí, sundejte pánev z plotny a vlijte brandy. Vraťte pánev na plotnu, nechte odpařit alkohol a přilijte trošku vody. Omáčku s křepelkami nechte na mírném plamenu vařit. Nakonec přilijte smetanu a vhoďte oříšek másla. Omáčka by měla mít krémovou konzistenci. Přidejte zeleninu a krátce ji prohřejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY