Fricassé z křepelky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Květák, mrkev a řapíkatý celer vhoďte na 1 minutu do vroucí osolené vody. Vše vyjměte, vhoďte na minutu zvlášť brokolici. Zeleninu hned ponořte do studené vody, aby si zachovala čerstvou barvu. Křepelky naporcujte, osolte a opepřete. Rozehřejte v pánvi olej a opečte na něm porce křepelek, pak přidejte šalotku, jakmile zesklovatí, sundejte pánev z plotny a vlijte brandy. Vraťte pánev na plotnu, nechte odpařit alkohol a přilijte trošku vody. Omáčku s křepelkami nechte na mírném plamenu vařit. Nakonec přilijte smetanu a vhoďte oříšek másla. Omáčka by měla mít krémovou konzistenci. Přidejte zeleninu a krátce ji prohřejte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Fricassé z křepelky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Květák, mrkev a řapíkatý celer vhoďte na 1 minutu do vroucí osolené vody. Vše vyjměte, vhoďte na minutu zvlášť brokolici. Zeleninu hned ponořte do studené vody, aby si zachovala čerstvou barvu. Křepelky naporcujte, osolte a opepřete. Rozehřejte v pánvi olej a opečte na něm porce křepelek, pak přidejte šalotku, jakmile zesklovatí, sundejte pánev z plotny a vlijte brandy. Vraťte pánev na plotnu, nechte odpařit alkohol a přilijte trošku vody. Omáčku s křepelkami nechte na mírném plamenu vařit. Nakonec přilijte smetanu a vhoďte oříšek másla. Omáčka by měla mít krémovou konzistenci. Přidejte zeleninu a krátce ji prohřejte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio