×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Fricassé z křepelky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Fricassé z křepelky

Co budete potřebovat

2 křepelky
5 růžiček květáku
5 růžiček brokolice
2 malé mrkve
1 řapík celeru
2 lžíce rostlinného oleje
3 šalotky, nasekané najemno
100 ml brandy
200 ml smetany ke šlehání
oříšek másla
sůl a pepř

Jak na to?

Květák, mrkev a řapíkatý celer vhoďte na 1 minutu do vroucí osolené vody. Vše vyjměte, vhoďte na minutu zvlášť brokolici. Zeleninu hned ponořte do studené vody, aby si zachovala čerstvou barvu. Křepelky naporcujte, osolte a opepřete. Rozehřejte v pánvi olej a opečte na něm porce křepelek, pak přidejte šalotku, jakmile zesklovatí, sundejte pánev z plotny a vlijte brandy. Vraťte pánev na plotnu, nechte odpařit alkohol a přilijte trošku vody. Omáčku s křepelkami nechte na mírném plamenu vařit. Nakonec přilijte smetanu a vhoďte oříšek másla. Omáčka by měla mít krémovou konzistenci. Přidejte zeleninu a krátce ji prohřejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Fricassé z křepelky

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 12/2016 Počet porcí: 2
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

2 křepelky
5 růžiček květáku
5 růžiček brokolice
2 malé mrkve
1 řapík celeru
2 lžíce rostlinného oleje
3 šalotky, nasekané najemno
100 ml brandy
200 ml smetany ke šlehání
oříšek másla
sůl a pepř

Jak na to?

Květák, mrkev a řapíkatý celer vhoďte na 1 minutu do vroucí osolené vody. Vše vyjměte, vhoďte na minutu zvlášť brokolici. Zeleninu hned ponořte do studené vody, aby si zachovala čerstvou barvu. Křepelky naporcujte, osolte a opepřete. Rozehřejte v pánvi olej a opečte na něm porce křepelek, pak přidejte šalotku, jakmile zesklovatí, sundejte pánev z plotny a vlijte brandy. Vraťte pánev na plotnu, nechte odpařit alkohol a přilijte trošku vody. Omáčku s křepelkami nechte na mírném plamenu vařit. Nakonec přilijte smetanu a vhoďte oříšek másla. Omáčka by měla mít krémovou konzistenci. Přidejte zeleninu a krátce ji prohřejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty