
Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Snadné
31-45 minut
5/5
Francouzská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Sůl
- Hovězí svíčková 1,5 kg
- Pepř
- Olej olivový 1 plž
- Hořčice dijonská 1,5 plž
- Žampiony 500 g
- Česnek 3 strouž.
- Koňak 125 ml
- Chřest bílý 600 g
- Vinný ocet 2 plž
- Chřest zelený 600 g
- Smetana ke šlehání 375 ml
- Cukr krupicový 1/2 člž
- Petrželka čerstvá 1/2 hrs.
- Brambory
- Máslo 60 g
- Sůl
- Hovězí svíčková 1,5 kg
- Pepř
- Olej olivový 1 plž
- Hořčice dijonská 1,5 plž
- Žampiony 500 g
- Česnek 3 strouž.
- Koňak 125 ml
- Chřest bílý 600 g
- Vinný ocet 2 plž
- Chřest zelený 600 g
- Smetana ke šlehání 375 ml
- Cukr krupicový 1/2 člž
- Petrželka čerstvá 1/2 hrs.
- Brambory
Příprava
- 1Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
- 2Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům
- 1Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
- 2Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.