Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 jablka
2 lžíce másla
2 lžíce tmavého cukru
½ lžičky skořice
60 ml vody
2 vejce
60 ml mléka
½ lžičky vanilkového extraktu
4 dlouhé šikmé plátky bagety
máslo
zakysaná smetana nebo šlehačka

Postup přípravy

Do kastrolu nebo do hlubší pánve vložím jablka, máslo, tmavý cukr, skořici a vodu, přivedu k varu a na malém plameni nechám táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Sundám prozatím z plotny.
V hlubokém talíři si rozšlehám vejce, mléko a vanilku. Plátky bagety do směsi postupně ponořím, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi nechám rozpustit máslo a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažím. Trvá to 3–4 minuty na každé straně. Opečené plátky bagety rozdělím na dva talíře, poliju je karamelem s jablky a dám si k nim zakysanou smetanu nebo šlehačku.

Pomohl vám recept?
30hodnocení4

Další videorecepty