Francouzský toust
Ingredience
2 | jablka |
2 | lžíce másla |
2 | lžíce tmavého cukru |
½ | lžičky skořice |
60 ml | vody |
2 | vejce |
60 ml | mléka |
½ | lžičky vanilkového extraktu |
4 | dlouhé šikmé plátky bagety |
máslo | |
zakysaná smetana nebo šlehačka |
Postup přípravy
Do kastrolu nebo do hlubší pánve vložím jablka, máslo, tmavý cukr, skořici a vodu, přivedu k varu a na malém plameni nechám táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Sundám prozatím z plotny.
V hlubokém talíři si rozšlehám vejce, mléko a vanilku. Plátky bagety do směsi postupně ponořím, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi nechám rozpustit máslo a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažím. Trvá to 3–4 minuty na každé straně. Opečené plátky bagety rozdělím na dva talíře, poliju je karamelem s jablky a dám si k nim zakysanou smetanu nebo šlehačku.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY