
Francouzský toust
Postup přípravy
Do kastrolu nebo do hlubší pánve vložím jablka, máslo, tmavý cukr, skořici a vodu, přivedu k varu a na malém plameni nechám táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Sundám prozatím z plotny.
V hlubokém talíři si rozšlehám vejce, mléko a vanilku. Plátky bagety do směsi postupně ponořím, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi nechám rozpustit máslo a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažím. Trvá to 3–4 minuty na každé straně. Opečené plátky bagety rozdělím na dva talíře, poliju je karamelem s jablky a dám si k nim zakysanou smetanu nebo šlehačku.
Pomohl vám recept?
30hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod