Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Francouzský toast s nektarinkami

Francouzský toast s nektarinkami

Božská letní snídaně nebo dezert.

Ingredience

3 vejce
100 ml smetany (33 %)
1 špetka soli
1 lžička skořice
½ lžičky mletého muškátového oříšku
4 plátky toastového chleba
70 g másla
4 nektarinky
1 lžíce javorového sirupu
1 hrst máty

Postup přípravy

1. Vejce prošlehejte se smetanou, solí, skořicí a muškátovým oříškem.
2. Plátky chleba namočte ve směsi.
3. V pánvi rozehřejte 50 g másla a z obou stran na něm chléb opečte.
4. Nektarinky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtiny. Zbývající máslo přidejte do pánve společně s javorovým sirupem a dozlatova na něm opečte nektarinky.
5. Toasty servírujte s opečenými nektarinkami, přelijte výpekem z pánve a ozdobte mátou.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty