×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Francouzský citronový koláč s rozmarýnem

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové...
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Francouzský citronový koláč s rozmarýnem

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
125 g másla, změklého
70 g krupicového cukru
2 žloutky
špetka soli
Na náplň
3 vejce + 3 žloutky
300 ml smetany
180 g krupicového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
a šťáva ze 2 citronů
špetka soli
2 lžíce jemně nasekaného
čerstvého rozmarýnu
+ snítky na ozdobu
moučkový cukr na poprášení

Jak na to?

Z mouky, másla, cukru, žloutků, 50 ml vody a špetky soli vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie či tenkého plastového sáčku a dejte ho na 30 minut odležet do lednice.
Mezitím předehřejte troubu na 180°C a připravte náplň. Vejce, žloutky, smetanu, cukr, šťávu ze 2 citronů i kůru z 1 citronu a špetku soli velmi dobře prošlehejte. Nakonec vmíchejte rozmarýn.
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem. Těsto vyndejte z chladničky, rozválejte ho a pokryjte jím dno formy – část vytáhněte na stěny. Těsto propíchejte vidličkou a vložte do vyhřáté trouby na 10 minut. Pak je vyndejte z trouby, rovnoměrně potřete citronovou náplní a pečte dalších 30 minut. Upečený koláč nechte 30 minut chladnout. Pak pocukrujte a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Francouzský citronový koláč s rozmarýnem

Snadné Pečení Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (45)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
125 g másla, změklého
70 g krupicového cukru
2 žloutky
špetka soli
Na náplň
3 vejce + 3 žloutky
300 ml smetany
180 g krupicového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
a šťáva ze 2 citronů
špetka soli
2 lžíce jemně nasekaného
čerstvého rozmarýnu
+ snítky na ozdobu
moučkový cukr na poprášení

Jak na to?

Z mouky, másla, cukru, žloutků, 50 ml vody a špetky soli vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie či tenkého plastového sáčku a dejte ho na 30 minut odležet do lednice.
Mezitím předehřejte troubu na 180°C a připravte náplň. Vejce, žloutky, smetanu, cukr, šťávu ze 2 citronů i kůru z 1 citronu a špetku soli velmi dobře prošlehejte. Nakonec vmíchejte rozmarýn.
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem. Těsto vyndejte z chladničky, rozválejte ho a pokryjte jím dno formy – část vytáhněte na stěny. Těsto propíchejte vidličkou a vložte do vyhřáté trouby na 10 minut. Pak je vyndejte z trouby, rovnoměrně potřete citronovou náplní a pečte dalších 30 minut. Upečený koláč nechte 30 minut chladnout. Pak pocukrujte a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Inspirujte se podobnými recepty