×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Francouzský citronový koláč s rozmarýnem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Francouzský citronový koláč s rozmarýnem

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
125 g másla, změklého
70 g krupicového cukru
2 žloutky
špetka soli
Na náplň
3 vejce + 3 žloutky
300 ml smetany
180 g krupicového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
a šťáva ze 2 citronů
špetka soli
2 lžíce jemně nasekaného
čerstvého rozmarýnu
+ snítky na ozdobu
moučkový cukr na poprášení

Jak na to?

Z mouky, másla, cukru, žloutků, 50 ml vody a špetky soli vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie či tenkého plastového sáčku a dejte ho na 30 minut odležet do lednice.
Mezitím předehřejte troubu na 180°C a připravte náplň. Vejce, žloutky, smetanu, cukr, šťávu ze 2 citronů i kůru z 1 citronu a špetku soli velmi dobře prošlehejte. Nakonec vmíchejte rozmarýn.
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem. Těsto vyndejte z chladničky, rozválejte ho a pokryjte jím dno formy – část vytáhněte na stěny. Těsto propíchejte vidličkou a vložte do vyhřáté trouby na 10 minut. Pak je vyndejte z trouby, rovnoměrně potřete citronovou náplní a pečte dalších 30 minut. Upečený koláč nechte 30 minut chladnout. Pak pocukrujte a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Francouzský citronový koláč s rozmarýnem

Snadné Pečení Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (42)

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
125 g másla, změklého
70 g krupicového cukru
2 žloutky
špetka soli
Na náplň
3 vejce + 3 žloutky
300 ml smetany
180 g krupicového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
a šťáva ze 2 citronů
špetka soli
2 lžíce jemně nasekaného
čerstvého rozmarýnu
+ snítky na ozdobu
moučkový cukr na poprášení

Jak na to?

Z mouky, másla, cukru, žloutků, 50 ml vody a špetky soli vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie či tenkého plastového sáčku a dejte ho na 30 minut odležet do lednice.
Mezitím předehřejte troubu na 180°C a připravte náplň. Vejce, žloutky, smetanu, cukr, šťávu ze 2 citronů i kůru z 1 citronu a špetku soli velmi dobře prošlehejte. Nakonec vmíchejte rozmarýn.
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem. Těsto vyndejte z chladničky, rozválejte ho a pokryjte jím dno formy – část vytáhněte na stěny. Těsto propíchejte vidličkou a vložte do vyhřáté trouby na 10 minut. Pak je vyndejte z trouby, rovnoměrně potřete citronovou náplní a pečte dalších 30 minut. Upečený koláč nechte 30 minut chladnout. Pak pocukrujte a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty