Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRolky plněné sušenými rajčaty a balkánským sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Rolky plněné sušenými rajčaty a balkánským sýrem

Rolky plněné sušenými rajčaty a balkánským sýrem

Rolky plněné sušenými rajčaty a balkánským sýrem
Snadné
46-60 minut
0/5
Balkánská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Sůl
  • Mouka hladká 225 g
  • Vejce 1 ks
  • Špenát čerstvý
  • Slanina plátková 10 plát.
  • Sušená rajčata v oleji 100 g
  • Bazalka čerstvá 1 svaz.
  • Balkánský sýr 100 g
  • Máslo 175 g
  • Sůl
  • Mouka hladká 225 g
  • Vejce 1 ks
  • Špenát čerstvý
  • Slanina plátková 10 plát.
  • Sušená rajčata v oleji 100 g
  • Bazalka čerstvá 1 svaz.
  • Balkánský sýr 100 g
  • Máslo 175 g

Příprava

1
Na těsto nasypte mouku do velké mísy, přidejte špetku soli a pak nastrouhané ledové máslo. Promíchejte, aby se všechny kousky másla obalily moukou. Pak přilijte 150 ml ledové vody a uhněťte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut chladit. Troubu rozpalte na 200 °C. Těsto rozdělte na dvě půlky. První rozválejte na pomoučené pracovní ploše do obdélníku dlouhého 45 cm a širokého 9 cm. Druhou dejte zpět do lednice. Všechny suroviny na náplň smíchejte a polovinu rozprostřete na rozválené těsto. U jednoho dlouhého okraje nechte volné místo. Protilehlý okraj potřete vejcem a přehněte přes náplň do dlouhého ‚tunelu‘. Vršek znovu potřete vejcem, rádýlkem rozkrájejte na 3 cm široké kousky. Každý přehněte do rolky. Zopakujte s druhou polovinou těsta a náplně. Rolky pečte 15–20 minut. Servírujte se špenátem.
1
Na těsto nasypte mouku do velké mísy, přidejte špetku soli a pak nastrouhané ledové máslo. Promíchejte, aby se všechny kousky másla obalily moukou. Pak přilijte 150 ml ledové vody a uhněťte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut chladit. Troubu rozpalte na 200 °C. Těsto rozdělte na dvě půlky. První rozválejte na pomoučené pracovní ploše do obdélníku dlouhého 45 cm a širokého 9 cm. Druhou dejte zpět do lednice. Všechny suroviny na náplň smíchejte a polovinu rozprostřete na rozválené těsto. U jednoho dlouhého okraje nechte volné místo. Protilehlý okraj potřete vejcem a přehněte přes náplň do dlouhého ‚tunelu‘. Vršek znovu potřete vejcem, rádýlkem rozkrájejte na 3 cm široké kousky. Každý přehněte do rolky. Zopakujte s druhou polovinou těsta a náplně. Rolky pečte 15–20 minut. Servírujte se špenátem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.