
Francouzské rillettes

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Svačina
Ingredience
Složení 12 porcí
- Vepřový bůček bez kosti 3 kg
- Bílé víno 200 ml
- Cibule 1 ks
- Pepř
- Sůl
- Vepřový bůček bez kosti 3 kg
- Bílé víno 200 ml
- Cibule 1 ks
- Pepř
- Sůl
Příprava
- 1Maso nakrájejte na malé kostky. Do velkého, nejlépe silnostěnného litinového kastrolu nalijte víno, vsypte maso a cibuli. Na mírném plamenu a za občasného promíchání škvařte, až se tuk úplně rozpustí. Rillettes můžete péct i v troubě, předehřáté na 150 °C, v horkovzdušné na 130 °C, ale trvá to déle.
- 2Osolte, opepřete. Vyškvařené kostky bůčku (nechte si trochu tuku na zalití) rozemelte na masovém mlýnku a ještě teplé je rozdělte do uzavíratelných sklenic. Navrch nalijte slabou vrstvu tuku.
- 1Maso nakrájejte na malé kostky. Do velkého, nejlépe silnostěnného litinového kastrolu nalijte víno, vsypte maso a cibuli. Na mírném plamenu a za občasného promíchání škvařte, až se tuk úplně rozpustí. Rillettes můžete péct i v troubě, předehřáté na 150 °C, v horkovzdušné na 130 °C, ale trvá to déle.
- 2Osolte, opepřete. Vyškvařené kostky bůčku (nechte si trochu tuku na zalití) rozemelte na masovém mlýnku a ještě teplé je rozdělte do uzavíratelných sklenic. Navrch nalijte slabou vrstvu tuku.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.